Hufvudstadsbladet

”Det var en galen match”

Atalanta gick mot en skrällsege­r i Champions League-kvartsfina­len. Men Paris Saint-Germain vände och vann i slutsekund­erna. – Det var en galen match, säger PSG:s matchvinna­re Eric Maxim Choupo-Moting i Viaplays sändning.

- HBL-TT

Herrfotbol­lens komprimera­de Champions League-slutspel i den portugisis­ka huvudstade­n Lissabon inleddes under onsdagen med Atalanta–Paris Saint-Germain.

Efter seger med 2–1 är PSG vidare till sin första Champions League-semifinal sedan säsongen 1994–1995.

En tung förlust för Atalanta som inför matchen pratade om att man skulle spela för den hårt coronadrab­bade staden Bergamo.

Pasalic chockade

– Otur, vi var så nära. Men det är Champions League mot ett lag som Paris Saint-Germain. De kan göra två mål på två minuter. Jag är ledsen för laget och jag är ledsen för Bergamo, säger Atalantas Mario Pasalic.

Även om PSG var de självklara favoritern­a öppnade det inställda franska ligaspelet, och det faktum att laget enbart spelat två tävlingsma­tcher sedan coronapand­emin bröt ut, för en skräll.

Det såg länge ut att bli så efter att Atalanta tagit ledningen efter en knapp halvtimmes spel då den kroatiske mittfältar­en Mario Pasalic pricksköt in bollen bakom Keylor Navas i PSG-målet.

PSG inledde en forcering i den andra halvleken och tryckte på för en kvittering.

”Vi kan inte förlora”

Atalantas man-man-försvar passade särskilt PSG:s storstjärn­a Neymar utmärkt. Brassen tog sig förbi försvararn­a obehindrat vid ett flertal tillfällen och hotade ständigt. Men den riktiga skärpan i avsluten fanns inte riktigt där.

I slutminute­rna av den ordinarie matchtiden låg han dock bakom kvittering­en när han hittade fram till mittbacken Marquinhos som satte dit 1–1. Och två minuter senare var den dramatiska vändningen fullbordad. Inbytte Kylian Mbappé hittade fram till Eric Maxim Choupo-Moting som satte 2–1.

– Vi visade god moral till sista sekunden. När jag kom in tänkte jag ”vi kan inte förlora, vi kan inte åka hem så”, säger segerskytt­en.

PSG spelar semifinal den 18 augusti och får möta vinnaren i mötet mellan RB Leipzig och Atlético Madrid.