Hufvudstadsbladet

Trädgård som förtrollar

-

I den förtrollan­de trädgården finns plats för alla – människor, djur, insekter och vackra favoritväx­ter. På onsdag öppnas en ny utställnin­g i Esbo som sätter fokus på mångfald i trädgården.

Esbo trädgårdsf­örening fyller 20 år och firar med en jubileumsu­tställning vid Villa Elfvik som visar hur förtjusand­e och mångfaldig en trädgård kan vara. Den öppnas den 19 augusti.

I utställnin­gen Den förtrollan­de trädgården visas konstverk av Eira Laulajaine­n, Liisa Uusitalo, Karoliina Pertamo, Heidi Pihlatie, Paula Raivio, Liisa Winqvist, Anna-Liisa Järviaho samt teamet Ritva Tuomi och Jukka Lehtinen, bland annat akvareller, illustrati­oner för barnböcker, pastellmål­ningar, fotografie­r, oljemålnin­gar och en kortfilm.

I trädgården skapar man mångfald genom att berika livsmiljön till exempel genom att plantera olika slags nektarväxt­er för pollinerar­e, värna om vilda blommor på gården, lämna kvar murkna träd och låta en del av gården växa frodig. Även små gårdar bildar tillsamman­s ett pärlband av mångfald.

Konstutstä­llningen Den förtrollan­de trädgården visas i Naturens hus Villa Elfvik fram till den 4 oktober. Det är fritt inträde. Utställnin­gen är en del av Esbos temaår Hänförd av naturen i staden som sätter fokus på naturens mångfald.

 ?? FOTO: KAROLIINA PERTAMO ??
FOTO: KAROLIINA PERTAMO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland