Hufvudstadsbladet

Kuivisto dubbelmäst­are, Kemppinen dubbelmeda­ljör

Sara Kuivisto vann två guld för fjärde året i rad medan 22-åriga Lotta Kemppinen blev dubbelmeda­ljör på sprintsträ­ckorna för andra gången i följd.

- TOMMI WILLBERG

på 800 meter ännu mer överlägsen.

Kuivisto ryckte ifrån genast från start och hade dragit upp en massiv lucka redan på bakre rakan. På första varvet. Som Kuivisto före loppet lovade så löpte hon ett sololopp så fort det går och sluttiden blev utmärkta 2.03,24. Kuivisto slog tvåan Viola Westling med 8,7 sekunder.

– Jag löpte det första varvet lite onödigt fort (59,3 sekunder). Hade jag löpt det på 60,5 sekunder så hade jag varit fortare på slutet. Men det är ju ett lyxproblem att det känns lätt att löpa snabbt. Jag är ändå nöjd med hur jag orkade till slut. Det är inte lätt att löpa ensam, säger Kuivisto som korades till dubbelmäst­are för fjärde året i rad.

– Jag ska nog vinna ett par dubbelguld ännu. Jag uppskattar de här segrarna högt, säger Kuivisto som hoppas få fortsätta sin säsong utomlands mot hårda konkurrent­er.

– Jag hoppas verkligen det. Men planerna är helt öppna på grund av orsaker som alla känner till.

Dubbelmäst­are i Kalevaspel­en blev också Kuivistos medeldista­nskollega Joonas Rinne samt distanslöp­aren Annemari Kiekara.

En annan SFI:are som hade po

■ tential att knipa två FM-guldmedalj­er var HIFK-sprintern Lotta Kemppinen som i fjol tog guld på 100 och brons på 200 meter. Helt ända fram nådde hon inte i år men ett guld på 100 meter och ett silver på 200 meter är godkänt så det osar om det.

På 200 meter löpte Anniina Kortetmaa hem guldet med säsongsbäs­ta 23,74 före Kemppinen på 23,86. Larsmo IF:s Alina Strömberg kom fyra, precis som på hundringen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? Sara Kuivisto sololöpte guld på 800 meter.
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA Sara Kuivisto sololöpte guld på 800 meter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland