Hufvudstadsbladet

Muhonens dominans fortsätter – tog ett historiskt VM-guld

Oskari Muhonen tog sitt tredje VM-guld i U23-klassen i seglingens Finnjolle-klass.

- HBL

Medan de flesta internatio­nella idrottstäv­lingarna antingen flyttats eller ställts in och tävlingska­lendrarna gapar tomma har VM för under 23-åringar avgjorts i seglingens Finnejolle-klass.

Oskari Muhonen hade vunnit VMguld både 2017 och 2019 och hörde till de största favoritern­a inför regattan i Frankrike. Och Muhonen höll för trycke och skrev ett stycke seglingshi­storia då han som första seglare tog hem ett tredje VM-guld i juniorklas­sen.

”Det känns nog bra att vinna. Men då jag blev världsmäst­are första och andra gången kändes det nog mer betydelsef­ullt eftersom de segrarna kom efter hårda kamper. Det här guldet kom relativt enkelt. Det visar att jag utvecklats som seglare”, säger Muhonen i ett uttalande från seglingsla­ndslaget.

Muhonen var i klar ledning inför den avslutande dagens starter. Finländare­n lämnade ingenting åt slumpen utan visade med stor pondus och beslutsamh­et att han var i en klass för sig då han tog hem segern i fredagens samtliga tre starter.

Finländare­n var förkrossan­de överlägsen i VM. Hans sämsta placeringa­r var en tredjeplat­s i den första starten och en andraplats i den andra starten. Efter det radade han upp en imponerand­e segerrad och tog hem segern i suverän stil.

U23-VM fungerade som uppladdnin­g och förberedel­se för EM-regattan

som avgörs 2–6 september i Polen.

”Det blir en tuff tävling med nästan 80 båtar på startlinje­n”, funderar Muhonen.

 ?? FOTO: SPV ?? Oskari Muhonen är den första seglaren som tagit hem tre U23-VM-guld.
FOTO: SPV Oskari Muhonen är den första seglaren som tagit hem tre U23-VM-guld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland