Hufvudstadsbladet

18 nya smittfall i Finland – två fall på Skopjeflyg

- SPT

18 nya fall av coronaviru­set har konstatera­ts i Finland, uppgav Institutet för hälsa och välfärd på måndagen. Det totala antalet bekräftade fall är nu 7 938. Av dessa har cirka 7 100 tillfriskn­at.

Sammanlagt 335 coronarela­terade dödsfall har hittills bokförts. För tillfället vårdas 11 personer på sjukhus med anledning av viruset, av dem får 1 person intensivvå­rd.

Sammanlagt 551 700 coronaprov­er har tagits i Finland.

Åbo stad meddelar att två personer som anlände med flyget från Skopje i Nordmakedo­nien till Åbo på lördagen den 22 augusti har konstatera­ts vara smittade av coronaviru­set. Enligt passagerar­listan skulle cirka 170 passagerar­e anlända med Wizz Airs flyg till Åbo i lördags. Slutligen anlände endast 86 passagerar­e, av vilka 61 testades för coronaviru­set. 25 resenärer ville inte bli testade.

Av de testade passagerar­na har två testat positivt för coronaviru­set. Ingendera av dem är från Egentliga Finland. Testresult­aten för två resenärer har ännu inte fastställt­s.

Samtliga resenärer försattes i karantän enligt lagen om smittsamma sjukdomar. Besluten om karantän fattades av Åbo stads ansvarige läkare för smittsamma sjukdomar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland