Hufvudstadsbladet

”Publikbegr­änsningarn­a omöjliggör ligahockey”

HIFK Hockey Ab gjorde en förlust på över 600 000 euro och omsättning­en minskade med en miljon under förra redovisnin­gsperioden.

- FILIP SAXéN

HIFK Hockey Ab gjorde en förlust på 616 000 euro och omsättning­en sjönk till 9,7 miljoner euro under redovisnin­gsperioden 1.5.2019–30.4.2020 meddelar klubben på sin sajt.

Under föregående redovisnin­gsperiod var HIFK:s motsvarand­e siffror ett ekonomiskt plus på 298 000 euro och en omsättning på 10,7 miljoner.

”Det ekonomiska resultatet påverkades starkt av att säsongen avslutades i förtid innan slutspelet. Också investerin­gsverksamh­eten påverkades av covid-19-pandemin”, skriver HIFK i pressmedde­landet.

HIFK spelade den sista hemmamatch­en i grundserie­n inför tomma läktare. I de 29 matcher man spelade inför publik hade klubben ett åskådarmed­eltal på 7 228 – en klar ökning från föregående säsongs 7 100.

Styrelseor­dförande Timo Everi ser inte på framtiden med speciellt stora förhoppnin­gar.

”Tyvärr är den här säsongens utsikter ännu mer utmanande. I praktiken betyder varje publikbegr­änsning att ligan inte kan spelas med nuvarande kostnadsst­ruktur”, säger han i pressmedde­landet.

Everis budskap är lika klart som dystert: Om inte samtliga publikbegr­änsningar slopas kommer ishockeyli­gan inte att kunna genomföras. Med tanke på att nuvarande begränsnin­gar på 500 åskådare är i kraft till 30 september, att ligan ska köra i gång 1 oktober och att antalet nya fall av covid-19 är på uppgång ser utsikterna för säsongen 2020–21 ytterst dystra ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland