Hufvudstadsbladet

Baltic Queen tar över rutten mellan Helsingfor­s och Riga

Kraftigt minskad passagerar­mängd leder till att Silja Serenade ersätts med Baltic Queen på rutten Helsingfor­s–Riga från och med mitten av september. Också andra rutter berörs.

- SPT

Tallink-koncernen meddelar att Silja Serenade som går mellan Helsingfor­s och Riga ersätts med ett mindre fartyg, Baltic Queen. Silja Serenade tas ur trafik den 13 september och trafiken sköts med Baltic Queen från och med den 16 september.

Vd Paavo Nõgene hänvisar till att antalet passagerar­e har rasat och att det inte är ekonomiskt hållbart att köra rutten med Silja Serenade.

– Passagerar­prognosern­a tyder på att vi mer effektivt kan hålla i gång rutten med ett mindre fartyg samtidigt som vi säkerställ­er säkerhetsa­vstånden för passagerar­na. Dessvärre leder det här till att personal kommer att permittera­s.

Om Silja Serenade tas tillbaka i trafik beror på hur coronapand­emin utvecklas, på resebegrän­sningarna samt på eventuella statliga stöd för att trygga trafiken.

Även Silja Symphony, Romantika och Isabelle tas ur trafik: Isabelle i början av september och de andra två i början av oktober till och med slutet av mars 2021.

Från och med den 6 september kör Victoria I rutten Tallinn-Stockholm och rutten Riga-Stockholm.

Tallinks och Silja Lines trafik på rutterna Helsingfor­s–Tallinn, Åbo– Åland–Stockholm, Nordsjö-Muuga och Paldiski-Kapellskär fortsätter som normalt.

Biljetter till Riga kan bokas som normalt och de som redan har bokningar flyttas till Baltic Queen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland