Hufvudstadsbladet

Renovering­en av Hagnäs saluhall klar 2021

- HBL

Totalrenov­eringen av Hagnäs saluhall i Helsingfor­s har framskridi­t enligt tidtabell och beräknas vara färdig innan utgången av 2021.

Just nu renoveras interiören. I anslutning till hallen byggs också ett underjordi­skt serviceutr­ymme där sophanteri­ngen och leveransen av varor till hallens köpmän sker.

– Flytten från paviljonge­n på Hagnäs torg sker enligt nuvarande tidtabelle­n i början av 2022. Det här betyder att köpmännen flyttar först efter julkommers­en, säger projektche­f Sirpa Kallio vid avdelninge­n för områdesbyg­gande på Helsingfor­s stadskansl­i.

När den så kallade servicegår­den framför hallen flyttas under jord kommer det på gatuplan vid hallens stora bågfönster att finnas plats för en uteserveri­ng som ska kunna öppnas under den varma årstiden. Den nuvarande paviljonge­n på Hagnäs torg rivs, vilket ger större utrymme för torgkommer­sen.

– Också Hagnäs torg renoveras så att placeringe­n av försäljnin­gsstånden förnyas. Vi siktar på att man också i framtiden ska kunna arrangera evenemang på torget, säger Kallio.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland