Hufvudstadsbladet

Alla finländska lag utslagna i Europa

- HBL

KuPS åkte redan tidigare ut mot Molde i kvalet till Champions League. Siffrorna 0–5 sade det mesta om matchen. I Europa League är det också slutspelat för finskt vidkommand­e.

Honka, som gått obesegrat i ligan, hade 2–3 en bit in på andra halvlek mot danska AGF och matchen stod och vägde in i det sista. Två mål i slutminute­n betydde ändå att AGF vann med 5–2 och avancerar.

Inter bjöd upp till kamp mot anrika ungerska Honved. Slutminute­rna blev dramatiska då Honved tog ledningen på stopptid innan Liliu kvitterade. Matchen till förlängnin­g där Juuso Hämäläinen blev otursgubbe genom ett självmål.

Ilves reste till Irland för att möta Shamrock Rovers. Laget ledde matchen två gånger om men Shamrock kom tillbaka. Roberto Lopes åkte ut i 88:e minuten för Shamrock men trots en man mera i förlängnin­gen kunde Ilves inte förvalta läget. Straffar fick avgöra och det blev högdramati­skt. Det krävdes tretton omgångar innan Shamrock stod som segrare. Eemeli Raittinen blev otursgubbe för Ilves.