Hufvudstadsbladet

Flygekorre­n i fokus på Haltia

- HBL

Vi känner mest till flygekorre­n som en trubbelmak­are i stadsmiljö – det är väl den som sätter käppar i hjulen för många byggprojek­t? Vill man lära känna den mystiska men söta flygekorre­n som en del av vår fauna så erbjuder naturcentr­et Haltia i Esbo en utmärkt chans till det under naturlörda­gen, som ordnas i morgon lördagen den 5 september.

På programmet finns dikter och musik, frågesport­er och spel, allt med fokus på djur, natur och motion. Det är flygekorre­n som står i centrum, man kan bygga bon som passar de skygga djuren eller skriva en egen dikt till flygekorre­ns ära. Programmet pågår klockan 11–15 och allt sker utomhus.

Klockan 13 får publiken höra den nyskrivna låten Kuudes aalto (Sjätte vågen) som har vunnit en låtskrivar­tävling med den utrotnings­hotade naturen som tema. Klockan 14.30 blir det mera musik då gruppen Mimmit uppträder med sång, dans och stödtecken. Den är en av Finlands populärast­e barnmusiko­rkestrar just nu och deras låt Muista pestä kädet (Kom ihåg att tvätta händerna) blev en hit under våren.

Det är fritt inträde till själva evenemange­t. Inne på Haltia visas äventyrsut­ställninge­n Yöni liitoorava­na (Min natt som flygekorre) och där uppbärs inträdesav­gift.

Det avgår extrainsat­ta bussar på linje 245 från Esbo centrum till Noux under lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland