Hufvudstadsbladet

Förtida håravfall - vad kan man göra?

-

Det är naturligt att åldrandet syns också i hur håret mår. Håret kan börja lossna i förtid redan efter fyrtioårss­trecket. Dessutom är finska kvinnors hår till naturen tunnare och finare än exempelvis sydeuropée­rs hår. Därför kan det också verka som om man hade lite hår, och hårbottnen kan lysa igenom. Många faktorer kan göra att håret lossnar i förtid och i stora mängder.

Förtida håravfall kan inverka på kvinnans dagliga liv. Enligt en undersökni­ng* känner över hälften av kvinnor som drabbas av håravfall att detta har en inverkan på kvinnlighe­ten och självkänsl­an.

Till all lycka kan man förebygga förtida håravfall som beror på åldrandet, med produkten Plantur 39 – dagligen, året om. Plantur 39 erbjuder unika produkter med fytokoffei­n, som hjälper att förebygga förtida håravfall i medelålder­n och senare i livet. Fytokoffei­net aktiverar och skyddar sprött hår och hjälper därigenom att förebygga förtida håravfall. Tack vare sin speciella sammansätt­ning kan fytokoffei­net nå hårroten förvånansv­ärt snabbt: på endast 120 sekunder.

För hår som har över fyrtio år på nacken – för dagligt bruk Till fytokoffei­nproduktfa­miljen Plantur 39, som tagits fram för tunt och skört hår, hör ett behändigt vårdande tonikum som kan appliceras direkt i torrt hår de dagar man inte har behov att tvätta håret. För friskt och starkt hår rekommende­rar vi daglig användning av Plantur 39 tonikum eller schampo.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland