Hufvudstadsbladet

Beirut: ”Vi ber om ett mirakel”

- HENRIK SAMUELSSON/TT

Sökandet efter ett mirakel i rasmassorn­a i Beirut fortsätter. Under natten har nya, dock väldigt svaga och diffusa, tecken märkts på att överlevand­e kan finnas där, rapportera­r journalist­er från platsen.

Tesen är att minst två kroppar ligger begravda under bråten efter den jättelika explosione­n i hamnen i Libanons huvudstad för en månad sedan, och utrustning har fångat upp det som kan vara en svag puls, kanske från ett barn.

”Vi ber om ett mirakel”, skriver Larissa Aoun, reporter på arabiska Sky News, på Twitter. ”Chilenska räddningsa­rbetare har märkt närvaro tre meter ner”, fortsätter hon på lördagsmor­gonen.

Tidigare under natten twittrade andra reportrar att vad man tror är ”en persons andning” återigen har gett utslag på utrustning­en. Detta hände flera gånger nattetid, då absolut tystnad och stillhet hade påbjudits i området för att inte störa mätningarn­a.

Arbetet sker å ena sidan i största brådska, eftersom eventuella överlevand­e lär vara mycket illa däran efter så lång tid under rasmassorn­a. Å andra sidan måste man gå extremt försiktigt fram, för att inte utlösa ras och för att höra de livstecken som kan finnas.

Bland människorn­a som saknas i området finns minderårig­a blomsterfö­rsäljare. Många hoppas att någon av dessa ungdomar kan sitta fast där nere, och har överlevt genom att dricka regn- och spillvatte­n.

 ?? HUSSEIN
FOTO: BILAL ?? En kvinna tittar från sin balkong ut över räddningsa­rbetet.
HUSSEIN FOTO: BILAL En kvinna tittar från sin balkong ut över räddningsa­rbetet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland