Hufvudstadsbladet

Kiekko-Espoo fortfarand­e för bra för IFK

Kiekko-Espoo visade att man är att räkna med också säsongen 2020–21 då laget klart besegrade ett HIFK som inte kom upp till rätt nivå i ligapremiä­ren i Malm.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

Förra säsongen tog Kiekko-Espoo hem samtliga möten med liganykoml­ingen HIFK.

I en träningsma­tch inför säsongen visade rödtröjorn­a att man vuxit till sig sedan debutsäson­gen i ligan då man besegrade de regerande mästarna från Esbo.

Men då säsongen 2020–21 körde i gång med derby i Malm visade Kiekko-Espoo med stor beslutsamh­et att det fortfarand­e finns en rätt stor klasskilln­ad mellan lagen. 0–5 på resultatta­vlan och en skottstati­stik på 14–53 talar sitt klara språk.

– Jag känner mig rätt lättad efter den här segern. Det är klart att 5–0 är klara siffror men några enkla segrar existerar inte och mot HIFK måste man alltid jobba hårt, säger Kiekko-Espoos landslagss­tjärna Nelli Laitinen.

Hon var nöjd över att laget förde spelet, kontroller­ade matchen och visade upp en stark inställnin­g trots den långa pausen från träningsma­tcher.

– Förra vårens inställda slutspel och VM grämer och därför var det extra skönt att få spela igen. Nu får man bara hoppas att situatione­n inte förvärras och att säsongen kan spelas som planerat, säger Laitinen.

I IFK-lägret var minerna inte lika glada som hos gästerna.

En klar hemmaförlu­st var inte vad laget ville ha i seriestart­en.

– Det kändes som om vi inledde matchen med handbromse­n på. Resultatet är ju inte snyggt men det positiva var att vi hade en stigande trend i matchen, säger IFK-kaptenen Johanna Kemppainen.

En orsak till att IFK inte kom upp till sin rätta nivå i öppningsma­tchen var att de franska spelarna Athena Locatelli, Emmanuelle Passard och

Clara Rozier anslöt till laget så sent som i torsdags medan tjeckiska förstärkni­ngarna Michala Pejzlova och Veronika Lorencova fortfarand­e är i karantän. Inte heller fixstjärna­n Karoliina Rantamäki spelade mot Kiekko-Espoo.

– Vi spelade starkt i tredje perioden och då visade vi att Kiekko-Espoos

försprång mot oss krympt sedan förra säsongen. Vi är ett bättre lag än förra säsongen och vi siktar på att ta oss till övre slutserien, säger Kemppainen.

 ?? ULANDER
FOTO: MARKKU ?? Kiekko-Espoos Emilia Vesa och HIFK:s Johanna Kemppainen i en tuff duell i lördagens match i Malm.
ULANDER FOTO: MARKKU Kiekko-Espoos Emilia Vesa och HIFK:s Johanna Kemppainen i en tuff duell i lördagens match i Malm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland