Hufvudstadsbladet

Religiös kritik mot andra nedstängni­ng

- Tt-ReuteRs

Israel inför en andra nedstängni­ng av samhället i och med att smittsprid­ningen i landet återigen ökar, ett beslut som väcker kritik från både ekonomer och högtidsfir­are.

– Sjukvården har flaggat rött. Vi har gjort allt vi kunnat för att balansera vårdens behov och ekonomiska behov, säger Israels premiärmin­ister Benjamin Netanyahu i samband med att de nya åtgärderna träder i kraft.

Nedstängni­ngen, som börjar under fredagen och kommer att vara i kraft under tre veckors tid till en början, infaller endast timmar innan firande av det judiska nyåret Rosh Hashana. Den kommer även att påverka högtiderna Jom Kippur och Sukkot, något som väckt starka känslor bland landets invånare.

Israel stängde ner stora delar av samhället i mars men har gradvis öppnat upp igen under sommaren. Hittills har över 1 100 människor i Israel mist livet i smittan och nästan 180 000 fall av covid-19 har bekräftats av landets myndighete­r.

 ?? Foto: Maya alleruzzo/aP/tt ?? Besökare med mundskydd på Machane Yehuda-marknaden i centrala Jerusalem, timmar innan Israels andra nedstängni­ng träder i kraft.
Foto: Maya alleruzzo/aP/tt Besökare med mundskydd på Machane Yehuda-marknaden i centrala Jerusalem, timmar innan Israels andra nedstängni­ng träder i kraft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland