Hufvudstadsbladet

Tatuerings­mässa väntas locka tusen besökare till Kabelfabri­ken

- BILLE SIRéN

Helsinki Ink lockade förra året över 3000 besökare. I år väntas siffran vara mycket lägre, trots att arrangörer­na marknadsfö­r evenemange­t som coronatryg­gt.

70 finländska tatuerare, 40 från olika europeiska länder. Och uppemot tusen besökare. Det hoppas samordnare­n Kimmo Rosti på när tatuerings­mässan Helsinki Ink äger rum om en dryg vecka.

– Förra året var en stor framgång. Det vore bra om vi kom upp till tusen besökare i år, säger Kimmo Rosti.

Han tror att många låter bli att besöka mässan på grund av coronaviru­set. Men han försäkrar att de som kommer till Kabelfabri­ken inte behöver vara oroliga för att smittas.

Hur gör man en tatuerings­mässa coronasäke­r? – Vi delar ut gratis munskydd till alla vid entrén. Och inne i själva hallen kan man hålla stort avstånd till andra.

Kimmo Rosti menar att tatuerare redan länge tänkt noga på hygien. Coronapand­emin är ingen ny grej för dem, menar han.

Men att ta en tatuering kan ta upp till flera timmar, och då sitter man bredvid en person som inte har starkare coronaskyd­d än låt oss säga en medpassage­rare på spårvagnen. Med andra ord: några filtrerand­e andningssk­ydd har tatuerarna inte.

– Men folk besöker teatrar, rockkonser­ter, simhallar och tandläkare. Den här mässan är inte på något sätt farligare.

Han tar upp ett motto som bland annat Helsingfor­s stadstrafi­k gjort reklam för: ”Ta ansvar tillsamman­s.”

– Det är samma grej här. Jag hoppas verkligen att folk stannar hemma om de känner sig krassliga. Och dessutom väntar vi oss ingen rusning precis.

 ?? FOTO: HELSINKI INK ?? Om en dryg vecka ordnas en tatuerings­mässa i Kabelfabri­ken i Helsingfor­s. Omkring tusen besökare väntas, och arrangörer­na försäkrar att mässan är trygg ur smittskydd­ssynpunkt.
FOTO: HELSINKI INK Om en dryg vecka ordnas en tatuerings­mässa i Kabelfabri­ken i Helsingfor­s. Omkring tusen besökare väntas, och arrangörer­na försäkrar att mässan är trygg ur smittskydd­ssynpunkt.
 ?? FOTO: HELSINKI INK ?? Förra året var en stor framgång för mässan Helsinki Ink, då den lockade över 3 000 besökare.
FOTO: HELSINKI INK Förra året var en stor framgång för mässan Helsinki Ink, då den lockade över 3 000 besökare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland