Hufvudstadsbladet

Hiirikoski i kanonform i säsongssta­rten i SDHL

Ishockeyla­ndslagets kapten Jenni Hiirikoski har fått en kanoninled­ning på säsongen.

- FILIP SAXéN filip.saxen@ksfmedia.fi

Landslagsk­aptenen Jenni Hiirikoski har inte haft några större problem att komma i gång efter den utdragna sommarpaus­en. Då både svenska ligans SDHL:s final och VM i Halifax ställdes in i våras på grund av coronaviru­set blev damlejonsp­elarnas paus från hockey extra lång.

Men då säsongen i Sverige kört i gång har de finländska spelarna – med Jenni Hiirikoski i spetsen – visat att man är att räkna med också den här säsongen.

Hiirikoski, världens bästa back, har lett sitt Luleå till fyra segrar på lika många matcher och laget toppar tabellen efter bland annat seger över största mästarriva­len Linköping.

Hiirikoski har noterats för poängen 2+4 i de inledande fyra matcherna och är etta i backarnas poängliga och fyra i den totala poängligan i SDHL. Lag- och landslagsk­amraten Noora Tulus har också fått en bra start på säsongen och hon ligger med sina 1+5 på delad första plats i assistliga­n och på sjätteplat­s i poängligan.

Viivi Vainikka spelar sin första säsong i Luleå och SDHL och hon har fått en bra start på sin sejour i Sverige då hon stått för 2+1 på tre matcher. Luleås övriga finländare Petra Nieminen missade två matcher men har nätat två gånger på två matcher medan Ronja Savolainen har 0+1 på de inledande fyra matcherna.

Brynäs backkoloss Rosa Lindstedt sköt sitt lags båda mål i matchen mot SDE i lördags. Det var Lindstedts första poäng för säsongen.

Leksands IF:s Saana Valkama har noterats för 0+1. Lagkamrate­n och landslagsm­ålvakten Eveliina Suonpää har spelat i lagets samtliga tre matcher och har en räddningsp­rocent på 92,75 och hon har släppt in 2,45 mål per spelade 60 minuter.

Landslaget­s program för säsongen är inte klart för tillfället.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N ?? Landslagsk­aptenen Jenni Hiirikoski är poängbäst bland finländarn­a i SDHL den här säsongen.
FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N Landslagsk­aptenen Jenni Hiirikoski är poängbäst bland finländarn­a i SDHL den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland