Hufvudstadsbladet

Storslam för Schitt’s Creek vid Emmygalan

- HBL-GUSTAV SJÖHOLM/TT

Komediseri­en Schitt’s Creek gjorde succé på årets Emmygala, som firades i coronasäke­r upplaga.

– Välkommen till pandEmmys, skämtade värden Jimmy Kimmel.

Schitt’s Creek tog hem de första fem priserna under Emmygalan mot natten till måndagen. Den kanadensis­ka komediseri­en följer en välbärgad familj som hamnar i ekonomisk kris och tvingas flytta till lilla Schitt’s Creek.

Men det var inte mycket som var som vanligt vid sändningen och utanför Staples Center i Los Angeles, därifrån galan sändes. I stället för att posera framför blixtrande kameror på röda mattan fick de nominerade och prisutdela­rna – liksom övriga intressera­de – delta i galan hemifrån. Fler än 100 nominerade filmas i sina hem.

Första priset för huvudgalan delades ut till Catherine O’Hara för sin roll i Schitt’s Creek. Hon fick sitt pris levererat av en prisutdela­re klädd i en skyddsdräk­t med viss likhet med en smoking.

Schitt’s Creek (Pop TV/CBC) utsågs även till bästa komediseri­e, medan HBO:s Succession blev bästa dramaserie. Också den bästa miniserien var en HBO-produktion – Watchmen.

Övriga huvudrolls­innehavare som premierade­s för sina insatser i drama-, komedi- och miniserier var Jeremy Strong (Succession), Zendaya (Euphoria), Eugene Levy (Schitt’s Creek), Regina King (Watchmen) och Mark Ruffalo (I know this much is true)

Den sistnämnde uppmanade folk att rösta för ett enat USA senare i höst, när han tog emot sitt pris.

– Rösta för kärlek, medkänsla och vänlighet.

Galan leddes av programled­aren och komikern Jimmy Kimmel, som skojade friskt, både om det faktum att han i princip var ensam i den jättelika byggnaden och om pandemin i allmänhet.

– Man kan inte ha ett virus utan en värd, sade han.

 ?? Foto: tHe teLeviSion academy/aBc enteRtainm­ent/aP/tt ?? Catherine O’Hara fick en Emmy för sin roll i Schitt’s Creek.
Foto: tHe teLeviSion academy/aBc enteRtainm­ent/aP/tt Catherine O’Hara fick en Emmy för sin roll i Schitt’s Creek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland