Hufvudstadsbladet

Den inhemska filmen Skogsjätte­n ger sig in i Golden Globe-racet

- MalIn slotte

Ville Jankeris film Skogsjätte­n (Metsäjätti) visades för Golden Globe-juryn i måndags och erbjuds för nominering till filmpriset i de flesta tunga kategorier, som bästa utländska film, bästa regi, bästa manus, bästa manliga huvudroll, bästa kvinnliga huvudroll, bästa manliga biroll, bästa kvinnliga biroll och bästa filmmusik.

Filmen hade biopremiär den 11 september och hade i söndags setts av 29 509 personer. Det gör den till den mest sedda inhemska filmen de två senaste veckoslute­n.

Filmen baserar sig på Miika Nousiainen­s roman med samma namn och handlar om människor på en liten fabriksort där det sker nedskärnin­gar. I rollerna ses Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Anu Sinisalo och Sara Soulié.

Film- och tv-prisgalan Golden Globe 2021 arrangeras av Hollywood Foreign Press Associatio­n och direktsänd­s från Los Angeles natten till måndagen den 29 februari 2021 finsk tid. Tina Fey och Amy Poehler är programvär­dar. De slutliga nominering­arna offentligg­örs den 3 februari 2021.

 ?? SoLar FiLMs
Foto: MareK saBogaL / ?? Sara Soulié och Jussi Vatanen har chans på Golden Globe-nominering­ar för sina roller i filmen Skogsjätte­n.
SoLar FiLMs Foto: MareK saBogaL / Sara Soulié och Jussi Vatanen har chans på Golden Globe-nominering­ar för sina roller i filmen Skogsjätte­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland