Hufvudstadsbladet

Miami slog Lakers – håller liv i NBA-finalen

-

Favoritern­a Los Angeles Lakers hade matchboll och kunde ta hem NBA-titeln, men finalmotst­åndaren Miami Heat var inte beredd att kasta in handuken i den nordamerik­anska basketliga­n.

Efter några rafflande slutminute­r knep Miami segern med 111– 108, och utjämnade därmed till 3–2 i bäst av sju matcher.

Med knappt tre minuter kvar av matchen stod det lika 101–101. Lagen följdes sedan åt och turades om att ha ledningen när deras respektive stjärnor, Jimmy Butler för Miami Heat och LeBron James för Los Angeles Lakers, levererade poäng på löpande band. Med knappt en minut kvar ledde Lakers med 106–105, men tack vare bland annat två straffkast i den sista minuten lyckades Miami knipa fyra poäng, som blev ointagligt för Lakers.

Jakten på NBA-titeln fortsätter nu natten mot måndag, finsk tid, då Lakers ännu en gång har chans att knipa bucklan, för första gången sedan 2010.