Hufvudstadsbladet

Nilsson: Våga ta steget att göra det ni verkligen själv vill

Stina Nilssons byte till skidskytte överraskad­e de allra flesta. Vissa var kritiska – andra imponerand­e. Själv vill hon skicka ett budskap till alla där ute: – Att våga ta steget att göra det man verkligen själv vill, oavsett vad folk kommer att tycka.

- HBL-TT / MARIE CARLSSON

Den förra skidstjärn­ans skidskytte­satsning är nog en av årets mest överraskan­de nyheter i vinterspor­tSverige. Och reaktioner­na har varit många.

– Det har varit väldigt mycket blandat, men jag skulle ändå säga att det varit överväldig­ande positiva reaktioner, säger Stina Nilsson.

– Och det vill jag verkligen förmedla till gemene man; Att våga ta steget att göra det man verkligen själv vill, oavsett vad folk kommer att tycka. Det är någonting som jag i alla fall aldrig kommer att ångra. Oavsett vad folk tycker så kommer jag alltid att stå för det budskapet.

Modigt – eller?

Men det har funnits negativa reaktioner också? – Jag har inte tagit till mig men det har absolut varit andra ... Profiler i media som kritiserat valet, men jag har valt att inte ta del av de uttalanden­a.

Samtidigt tycker många att du tagit ett modigt beslut, känner du det så? – För mig är det så självklart för att kunna göra vad jag vill – och sen får det gå som det går. Så jag tycker inte det ligger något direkt mod i det, eller ja, det är väl modigt kanske att våga gå sin egen väg.

Positiv erfarenhet

På tal om att gå sin egen väg stack Stina Nilsson, under sin tid längdlands­laget, ut genom att hon inte hade en personlig tränare utan skötte det mesta själv.

Hur funkar det nu, inom skidskytte­t? – Jag upplever ändå att vi, fast vi är ett lag som kör i princip samma, är vår egen tränare för det är vi som bor i våra kroppar och pushar oss varje pass. Det kan ingen tränare göra, utan det måste komma från oss själva att gå genom den här smärtan på ett tufft intervallp­ass.

 ?? FOTO: PONTUS LUNDAHL/TT ?? ■
Stina Nilsson trivs i sin nya miljö som skidskytt, där laget tränar betydligt mer tillsamman­s än inom skidorna.
FOTO: PONTUS LUNDAHL/TT ■ Stina Nilsson trivs i sin nya miljö som skidskytt, där laget tränar betydligt mer tillsamman­s än inom skidorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland