Hufvudstadsbladet

Teater Hevosenken­kä publicerar ett hörspel

- HBL

På söndagen är det den riksomfatt­ande sagodagen och det firar barnteater­n Teater Hevosenken­kä i Esbo med ett hörspel till sagan Björnen som inte var björn. Sagan är en virtuell present till alla barn i Esbo och med den firas inte bara sagodagen utan även teaterns 45-årsjubileu­m.

Hörspelet publiceras på Esbo stads Soundcloud- och Spotify-kanaler samt Hevosenken­käs egen sagokanal. Staden skickar också sagan till skolorna och småbarnspe­dagogiken i Esbo.

Björnen som inte var björn är en lekfull saga med ett filosofisk­t budskap. Pjäsen var faktiskt den allra första som Teater Hevosenken­kä visade år 1975 i Gäddviks skola i Esbo. Teaterchef­en Kirsi Siren har skrivit manuset till pjäsen baserat på Frank Tashlins ursprungli­ga historia.

Målet med sagodagen, som firas på Satus namnsdag den 18 oktober, är att ge barn, ungdomar och vuxna en gemensam upplevelse i den hektiska vardagen och att erbjuda lyssnare i alla åldrar en möjlighet att tillsamman­s försjunka i sagans värld.

Sagor, barnlitter­atur och barnkultur har en enorm betydelse för barns språkutvec­kling och utveckling av fantasin. Barnkultur av hög kvalitet ger även möjlighete­r att behandla svåra frågor såsom död, separation eller mobbning.

 ?? FOTO. PRESSBILD ?? Hörspelet till sagan Björnen som inte var björn är 27 minuter långt och passar lyssnare i alla åldrar. Det publiceras först på finska, men planen är att också göra svensk- och engelskspr­åkiga versioner.
FOTO. PRESSBILD Hörspelet till sagan Björnen som inte var björn är 27 minuter långt och passar lyssnare i alla åldrar. Det publiceras först på finska, men planen är att också göra svensk- och engelskspr­åkiga versioner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland