Hufvudstadsbladet

Behovet av intensivvå­rd minskar

-

● På måndagen bokfördes 122 nya fall av covid-19 i Finland under det föregående dygnet. De flesta fallen (81) fanns inom Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt HUS. För tillfället är cirka 40 procent av de coronasmit­tade inom distriktet 20–39-åringar, andelen verkar ändå sjunka något.

● Cirka 10 procent av de smittade är personer som fyllt 60. Det är en ökning från början av hösten, men fortfarand­e en betydligt lägre andel av alla smittade än i våras.

● På måndagsmor­gonen (26.10) var 24 covid-19-patienter intagna på vårdavdeln­ing inom sjukvårdsd­istriktet HUS. Tre patienter behövde intensivvå­rd. Nu verkar en mindre del av de insjuknade behöva intensivvå­rd än i början av epidemin. En förklaring kan vara att de smittade denna höst vanligen är yngre än de som smittades i våras.

● Under de senaste veckorna har smittfalle­n ökat inom Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt för att igen sjunka lite under förra veckan.

● Under den senast veckan har något färre än 2 procent av de testade inom HUS testat positivt, vilket innebär att Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt ligger på gränsen mellan accelerati­onsfas och spridnings­fas. Gränsvärde­t är att 2 procent av de testade får ett positivt testsvar.

Källor: Institutet för hälsa och välfärd, Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland