Hufvudstadsbladet

Marcus Forss får chansen i landslaget – Jensen saknas på grund av skada

- JONAS VON WENDT

Brentforda­nfallaren Marcus Forss har gjort väl ifrån sig i The Championsh­ip. Och nu är han uppkallad till A-landslaget för första gången.

– Vi har haft ögonen på honom en längre tid i U21-landslaget och i Brentford och han har visat upp en så bra form att vi kände att det var dags att ge honom chansen nu, säger landslagst­ränaren Markku Kanerva.

Med är också MLS-proffset Robin Lod som inte lirat med landslaget sedan november 2019. Lod har lidit av vissa skador och så har reserestri­ktionerna i USA krånglat till det.

– Han verkade väldigt ivrig över att få ansluta till laget i Paris.

Däremot saknas Augsburgpr­offset Fredrik Jensen. Jensen, som varit ruskigt effektiv i landslaget, har problem med ena foten och blir borta minst ett par veckor.

Spelarna samlas i Paris och möter Frankrike innan resan fortsätter för Nations League-möte mot Bulgarien i Sofia 15 november innan gruppspele­t avslutas med match mot Cardiff i Wales. Finland har alla chanser att vinna gruppen och via det knipa en eventuell playoffpla­ts i kvalet till VM 2022.

– Det är klart att tre matcher under loppet av en vecka i tre olika länder ställer krav på truppen. Att det blir mycket rotation i laget säger sig självt och så måste vi noggrant följa med hur vi kan belasta spelarna, säger Kanerva.

– Exempelvis Glen Kamara i Rangers och Teemu Pukki kommer med tre matcher under en vecka i benen och där måste vi överväga hur och när de spelar.

Matchen mot Frankrike skulle egentligen ha spelats på våren men coronaviru­spandemin satte stopp för matchen då. Nu blir det match inför tomma läktare på väldiga Stade de France.

– Att möta världsmäst­arna ser alla fram emot. Men det är helt klart att vi prioritera­r Nations Leaguematc­herna då vi vill och kan vinna gruppen.

 ?? FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ?? Marcus Forss.
FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA Marcus Forss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland