Hufvudstadsbladet

Direktören har inte styrelsens förtroende

Vad är orsaken till att Ulfstedt inte längre har styrelsens förtroende?

-

Kårkulla samkommuns direktör Sofia Ulfstedt är i blåsväder. Styrelsen beslutade på tisdagen med rösterna 6-5 att Ulfstedt inte längre har styrelsens förtroende.

– Jag kan bekräfta att så är fallet, men kan inte säga mer än vad som står i styrelsens protokoll, säger Kårkulla samkommuns vice ordförande Hilkka Toivonen efter förtroende­omröstning­en.

– Det här är ett märkligt ärende. Jag hörde till styrelsens minoritet som röstade för fortsatt förtroende för Sofia Ulfstedt. Det finns ingen som helst grund för det här beslutet, säger Kårkulla samkommuns styrelseor­dförande Anna Lena Karlsson-Finne.

Vad handlar den här tvisten om? – Det handlar om gamla saker som inte är relevanta i sammanhang­et. Så mycket kan jag säga att det inte handlar om hur Ulfstedt har skött sitt jobb eller den verksamhet vi driver. Jag hoppas att den här tvisten inte påverkar personalen eller dem som bor på våra vårdhem.

Kårkulla har tills vidare inte gått ut med officiell informatio­n om tisdagens styrelsebe­slut.

– Jag kan inte skicka ett styrelsepr­otokoll från gårdagens möte eftersom det berör ett ärende som ännu inte är slutbehand­lat, säger förvaltnin­gssekreter­are Nina Taxell-Ahlbäck.

Ärendet går nu vidare till samkommune­ns fullmäktig­e som har beslutande­rätt i frågan.

– Det är tills vidare inte bestämt när fullmäktig­e ska sammanträd­a och ta ställning till tisdagens styrelsebe­slut, säger informatör Malin Johansson.

Enligt Karlsson-Finne har fullmäktig­e inte varit inkopplad i frågan under processens gång.

Hur ska ni återställa arbetsron och jobba vidare efter det här? – Det får vi ta ställning till sedan när fullmäktig­e har fattat sitt beslut, säger Karlsson-Finne.

Kårkulla samkommun har 43 serviceenh­eter med cirka 100 verksamhet­sställen i Svenskfinl­and. Kårkulla har de senaste veckorna drabbats hårt av coronakris­en. Smittfall har upptäckts på åtminstone tre av samkommune­ns vårdhem.

Åbo Underrätte­lser var först ute med nyheten.

 ??  ?? Sofia Ulfstedt har förlorat styrelsens förtroende.
Sofia Ulfstedt har förlorat styrelsens förtroende.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland