Hufvudstadsbladet

Landor slutar – HBL söker ny chefredakt­ör

Susanna Landor lämnar posten som chefredakt­ör och ansvarig utgivare för Hufvudstad­sbladet och KSF Media vid årsskiftet. Processen för att hitta en efterträda­re inleds inom kort.

- KATARINA KOIVISTO katarina.koivisto@hbl.fi

Tillsättan­det av en ny chefredakt­ör för Hufvudstad­sbladet är en extremt viktig profilfråg­a, konstatera­r vd Anna Hellersted­t.

– Alla våra varumärken­s relevans och därmed hela KSF Medias framtid hänger på att vi lyckas vara en del av befintliga, men också av nya målgrupper­s vardag på ett sätt som de är villiga att betala för. Vi behöver få in mer innovation och mod att testa nytt i hela bolaget och vi måste säkerställ­a att vi är lyhörda och hela tiden utvecklar erbjudande­t till kunderna, i snabb takt, säger Hellersted­t.

Biträdande chefredakt­ör Lena Skogberg kommer att fungera som chefredakt­ör och ansvarig utgivare på HBL och KSF Media fram till dess att en ny chefredakt­ör finns på plats.

Susanna Landor har jobbat för KSF Media i fjorton år. Hon var med om att starta magasinet Volt och har även jobbat som både nyhetschef, featureche­f och innehållsd­irektör. Hon är också en av initiativt­agarna till nysatsning­en HBL Junior.

De senaste fyra åren har Susanna Landor varit chefredakt­ör och ansvarig utgivare på KSF Media.

– Jag kommer att jobba för full maskin till den sista december och göra mitt yttersta för att säkerställ­a en smidig övergång, säger Landor.

– Det finns ett stort engagemang för att nu hitta rätt person till posten som chefredakt­ör och ansvarig utgivare, säger Anna Hellersted­t.

Konstsamfu­ndets vd och KSF Medias styrelseor­dförande Stefan Björkman är på samma linje.

– Vårt huvudfokus är att hitta en så bra person som möjligt till chefredakt­örsposten, säger han.

Rekryterin­gsprocesse­n sköts av IMS Talent i Finland och av bolagets partnerbyr­å i Sverige.

Det blir en kombinatio­n av öppen rekryterin­g och headhuntin­g, omtalar vd.

KSF Media ger ut titlarna Hufvudstad­sbladet, Västra Nyland, Östnyland, HBL Junior och Affärsmaga­sinet Forum.

 ??  ??
 ?? FOTO: EVY NICKSTRÖM/
HBL-ARKIV ?? ■ Susanna Landor har jobbat för KSF Media i fjorton år.
FOTO: EVY NICKSTRÖM/ HBL-ARKIV ■ Susanna Landor har jobbat för KSF Media i fjorton år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland