Hufvudstadsbladet

Bakslag för det norska ”nödlandsla­get”

- SIMON NORBERG/TT

Per Kristian Bråtveit blev inkallad till det norska ”nödfotboll­slandslage­t." Men när laget skulle resa till Österrike blev Djurgårdsm­ålvakten kvar på flygplatse­n i Oslo efter ett ofullständ­igt coronatest.Nu står Norge med bara en målvakt till matchen.

Norge skickar ett b-landslag till Nations League-mötet mot Österrike på onsdag, eftersom hela den ordinarie landslagst­ruppen sitter i karantän till följd av högerbacke­n Omar Elabdellao­uis positiva coronatest i helgen.

Men redan när reserverna, en 18-mannatrupp, samlades på Gardemoens flygplats utanför Oslo stötte de på patrull. Efter att samtliga spelare genomförde ett coronatest påvisade alla ett negativt provresult­at utom Djurgårdsm­ålvakten Per Kristian Bråtveit.

Hans resultat var ofullständ­igt, meddelar det norska fotbollsfö­rbundet. Hans test ska analyseras på nytt och därför kommer målvakten inte kunna resa till Österrike förrän tidigast på onsdag, samma dag som matchen spelas.

”Både inresa i Österrike och UEFA-protokolle­t kräver ett negativt svar på covid-19-testet. För säkerhets skull har han därför tagit ett nytt test. Det ofullständ­iga svaret innebär att han inte kan resa med övriga truppen på planet till Österrike”, säger landslagsl­äkaren Kjell Erik Strømskag i ett pressmedde­lande.

Bråtveit testades positivt för coronaviru­set i slutet av oktober.

– Det är inte ovanligt att testerna kan slå ut hos personer som tidigare haft covid. Men vi tar inga risker nu och kommer därför resa utan Bråtveit. Vi hoppas han kan ansluta tidigast imorgon.

Utan Bråtveit står Norge bara med en målvakt till matchen, Union SG:s Anders Kristianse­n.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD/LEHTIKUVA-AFP ?? Erling Braut Håland kommer inte till spel mot Österrike.
FOTO: VIDAR RUUD/LEHTIKUVA-AFP Erling Braut Håland kommer inte till spel mot Österrike.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland