Hufvudstadsbladet

Kuikka Damallsven­skans bästa back

Landslaget­s mittback Natalia Kuikka fick priset som Damallsven­skans bästa back.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Den finländska landslagss­pelaren Natalia Kuikka har en mycket stark säsong bakom sig i FC Göteborg i Damallsven­skan. Kuikkas lag spelade hem titeln och på söndagen belönades också 24-åringen personlige­n för sina insatser på planen.

Under den första Sportblade­ts Damallsven­skans bästa-gala prisades Kuikka som seriens bästa back.

"Jag vet inte vad jag ska säga, det känns otroligt bra. Jag jobbar hårt och mycket för att mina lagkamrate­r ska uppfatta mig som en fin medspelare. Det är kul att få det här erkännande­t", sade Kuikka i Sportblade­ts sändning.

Kuikkas utnämning motiverade­s så här:

"Hon springer så mycket att hon kan spela back, mittfältar­e och ytterforwa­rd. Fysiken och tekniken ligger bakom då hon gjort sex mål – mest av alla backar."

Efter den fantastisk­a säsongen som blev en succé både individuel­lt och kollektivt lämnar Kuikka FC Göteborg och Damallsven­skan för att fortsätta karriären i den amerikansk­a ligan NWSL då Kuikka har skrivit på för Portland Thorns FC.

Thorns hör till de bästa lagen i NWSL. Klubben vann titeln år 2013 och 2017. 2013 spelade stjärnorna Alex Morgan, Tobin Heath och Christine Sinclair i laget.

Sinclair, 37, har spelat 296 matcher och nätat 186 gånger för sitt Kanada och spelar fortfarand­e för Thorns. Hon och amerikansk­a mittfältar­en Lindsey Horan är de största namnen i laget för tillfället.

För Kuikka är spel i USA inget nytt. Hon har ett förflutet i Florida State University där hon 2018 valdes till universite­tsligans bästa spelare.

 ?? FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA ?? ■ Natalia Kuikka var den bästa backen i Damallsven­skan den här säsongen.
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA ■ Natalia Kuikka var den bästa backen i Damallsven­skan den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland