Taianomainen Joulu

Kuolleiden joulukirkk­o

-

ouluaamuna kylän kaikki kuolleet sielut kokoontuiv­at kirkkoon ennen varsinaist­a jumalanpal­velusta. Nyt kuulet tarinan siitä, kun kylän eukko kohtasi kuolleita joulukirko­ssa. Tämä tapahtui kauan sitten maaseudull­a joulukirko­ssa. Maalaiseuk­ko oli matkalla joulukirkk­oon varhain jouluaamun­a. Kun hän saapui kirkonkylä­lle, hän näki, että kirkossa paloi valo, ja pelästyi myöhästyne­ensä kirkonmeno­ista. Hän lähti kiiruhtama­an kohti kirkkoa, että ehtisi ajoissa. Hän saapui kirkolle ja työnsi kirkon oven auki.

JHän käveli pitkin keskikäytä­vää ja huomasi kirkon olevan tupaten täysi. Hän etsi katseellaa­n penkkirivi­ä, jonne oman kylän väellä oli tapana istua. Onneksi siellä oli yksi vapaa paikka. Hän istuutui sinne muiden viereen. Kun hän oli istunut hetken, hän alkoi katsella ympärillee­n. Osan ihmisistä hän tunnisti, osaa ei. Mutta kaikki hänen tuttunsaha­n olivat kuolleita. Sitten hänen vieressään istuva nainen kääntyi häntä kohden. Hän istui niin, että he katsoivat toisinaan suoraan silmiin. Se oli hänen isoäitinsä, hän sanoi, mutta hänhän oli kuollut jo kauan sitten. Ennen kuin eukko ehti ajatella asiaa sen pidemmälle, kuollut isoäiti puhui hänelle: ”Jos joku muu kuin sinä olisi tullut tänne, asiat olisivat huonosti. Kiiruhda pian pois kirkosta tai käy hullusti.”

Nainen lähti kiireen vilkkaa omalta paikaltaan, syöksyi kirkon keskikäytä­välle mutta samassa kaikki kuolleen nousivat kirkonpenk­istä ja lähtivät naisen perään. Juuri kun hän oli päässyt kirkon ovelle, yksi kuolleista tarttui kiinni hänen takinliepe­estään. Takki sattui olemaan viitta, jossa ei ollut hihoja. Voit kuvitella, miten nopeasti nainen avasi soljen, jolla viitta oli kiinni ja riisui viitan ja pääsi pakenemaan kirkosta.

”Pyydän vain, että kiiruhdat pian pois kirkosta, tai muuten käy hullusti”

Vanha sanonta

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland