Åbo Underrättelser

Finlandssv­ensk barnmusik visar upp sig på turné

Sås & Kopp, Benny Törnroos, Arne Alligator och Robin Hund spelar i Åbo den 14 oktober.

- ÅU

”Från 0 till 100 med finlandssv­ensk barnmusik!” heter en serie konserter som samlar många av de kändaste namnen inom finlandssv­ensk barnmusik.

Med på turnén är Arne Alligator & Djungeltru­mman, Benny Törnroos, Robin Hund & Hans glada orkester samt Sås & Kopp.

Starten är på Kåren i Åbo lördagen den 14 oktober klockan 14. Turnén drar sedan vidare till Vasa och Helsingfor­s. MÅLSÄTTNIN­GEN, säger arrangörer­na, ”är att erbjuda publiken ett tvärsnitt av finlandssv­ensk barnmusik under tiden av ett självständ­igt Finland”.

– Allt sedan Georg Malmstén har den finlandssv­enska barnmusike­n satt en prägel på finlandssv­ensk musikkultu­r. Därav idén att visa upp ett brett spektrum av den finlandsve­nska barnmusike­ns pärlor från begynnelse­n till nutid, från 0 till 100.

Man spelar låtar av bland annat Malmstén, Zachris Topelius, Sven Sid, Tove Jansson och Erna Tauro, Carl Borenius samt de uppträdand­e artisterna­s egna låtar. Turnén är en del av Finland 100-firandet. ARTISTERNA­KOMPAS av en orkester med kapellmäst­aren Kalle Katz (keyboard), Hannu Risku (trummor), Luis Herrero (bas) och Henrik ”Bob Katt” Strang (gitarr).

Konserten räcker en dryg timme. Gratis inträde för barn under 2 år.

Biljetter via Lippu.fi eller vid dörren en timme före konserten.

Kåren finns på Tavastgata­n 22.

 ??  ?? ROBIN HUND OCH BOB KATT. Tomas Järvinen och Henrik Strang, med Robin Hund & Hans glada orkester, är med på turnén som samlar många av namnen inom finlandssv­ensk barnmusik.
ROBIN HUND OCH BOB KATT. Tomas Järvinen och Henrik Strang, med Robin Hund & Hans glada orkester, är med på turnén som samlar många av namnen inom finlandssv­ensk barnmusik.
 ??  ?? VETERANER. Sås & Kopp underhöll, med Pasi Hiihtola och Peik Stenberg, i Åbo konserthus för 10 år sedan.
VETERANER. Sås & Kopp underhöll, med Pasi Hiihtola och Peik Stenberg, i Åbo konserthus för 10 år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland