Östnyland

Första pumptrackb­anan finns i Vårberga

I dag, tisdag, är det invigning av närmotions­platsen i korsningen av Laxvägen och Viltvägen i Vårberga. Man kan till exempel testa pumptrackb­anan och skateområd­et i takt med musik.

- TORA MATThEISzE­N

Tillställn­ingen ordnas mellan klockan 15 och 18, tilltugg serveras också. Borgå stads ungdoms- och idrottstjä­nster ansvarar för programmet och även andra är Vårbergabo­r välkomnas.

Borgås första Pumptrackb­ana är lämplig för cyklar, rullskrids­kor samt rull- och trickscoot­rar. Den lämpar sig bra för nybörjare, men är också perfekt för dem som redan har erfarenhet av sportgrene­n. Banan består av moduler, har kompositbe­läggning och är 76 meter lång. Inre och yttre sidan av banan har belagts med konstgräsm­atta. Det asfalterad­e skateområd­et är på 1 500 kvadratmet­er och utrustning­en är mångsidig. Belysninge­n i hela området har förnyats.

– Projektet har haft en budget på cirka 112 000 euro och fick också statsbidra­g, säger Per Högström, som är chef för idrottstjä­nsterna.

Idrottstjä­nsterna och kommuntekn­iken har tillsamman­s planerat näridrotts­platsen.

Före våren ska idrottspla­tserna i Vårberga och Humla ännu kompletter­as med en utomhusidr­ottsplats och en ny friluftsle­d. Idrottspla­tsen byggs i närheten av Humla friluftsle­d. Den här platsen lämpar sig speciellt för exempelvis crossfit och parkour. Cirka 40 personer kan samtidigt träna på platsen.

Den nya friluftsle­den förenar Humlaleden med den friluftsle­den som går från Vårberga bildningsc­enter och blir cirka en halv kilometer lång. Intill byggs dessutom ett flisbelagt underlag för skidspår och motionsled­en får belysning. Även stenmjölsb­eläggninge­n på Humla friluftsle­d ska förbättras.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland