Östnyland

Östnylands redaktion flyttar

Efter fem år på samma plats är det nu dags för nya lokaler. Tidningen du håller i handen görs i framtiden i Nimbushuse­t. Blivande granne blir Skobox som fortsätter med nya ägare.

- Max Nyberg max.nyberg@ksfmedia.fi

Centralt läge och bättre synlighet – där är faktorerna som avgjorde att Östnylands redaktion snart flyttar. I februari är det tänkt att tidningen tar över de lokaler som fram till årsskiftet är Skobox i Nimbushuse­t.

I dag finns ÖN:s redaktion på Linnankosk­igatan 28, ett stenkast från centrum, men chefredakt­ör Helén Kurri säger att de nya lokalerna i gatuplanet på Lundagatan och i torgets absoluta närhet bidrar till att lokaltidni­ngen ännu mer finns där folk rör sig.

– Vi vill ha lite ”back to basics”, vara tillgängli­ga för våra läsare och även om vi inte har dörrarna öppna från morgon till kväll så vill vi att folk kontaktar oss och stiger in under öppethålln­ingstidern­a, säger Kurri.

Försäljnin­gschef Patrik Selenius håller med.

– Vi tror på ett levande centrum, och när ÖN syns bättre i gatubilden så bidrar även vi till ett livskrafti­gare centrum.

Flytten är också kopplad till att hyreskontr­aktet i de nuvarande lokalerna går ut. Några sparåtgärd­er handlar det inte om, även om hyran blir lägre.

– Lägre hyra betyder att vi kan satsa mera på kärnverksa­mheten, alltså lokaljourn­alistiken, säger Kurri.

Flytten är planerad att äga rum i februari. För besökare innebär flytten inga förändring­ar i öppethålln­ingstidern­a, som alltså är vardagar mellan 10 och 12.

– Vi kommer att visa våra nya lokaler när vi har öppet hus på vårkanten, men våra läsare och annonsörer och andra nyfikna är välkomna att besöka oss annars också under våra öppethålln­ingstider.

Flytten i Borgå innebär inga förändring­ar för kundtjänst­en i Lovisa, som är öppen som hittills. Tidningen bevakar också i fortsättni­ngen hela Östnyland från Sibbo i väst till Lovisa i öst. Skobox fortsätter Det betyder inte slutet för Skobox att ÖN flyttar in de gamla butiksloka­lerna. Skobutiken får en fortsättni­ng när Nina Fransas tar över med finansiell­t samarbete av sambon Magnus Nylander som till vardags är vd för Borgå elnät. I praktiken kommer Skobox att få lite mindre lokaler på ungefär samma ställe.

Företagskö­pet var inget som Fransas hade planerat.

– Jag skulle bara köpa ett par skor, och det blev tal om varför förra ägarna slutar. Det blev ett långt samtal, och jag lovade gå hem och fundera.

Köpet innebär att varumärket och en del av inredninge­n, som skohyllor, övergår i Fransas ägo. Butiken öppnar med nya ägare den 1 april.

– Det är inget aprilskämt. Vi tänkte nog att folk skulle reagera på saken, säger Fransas med ett skratt.

De förra ägarna har också hjälpt mycket.

– De har bland annat fått oss i kontakt med importörer för att kunna köpa in sommarens och vårens sortiment.

Skomarknad­en är fortfarand­e lönsam också i traditione­lla butiker, menar Fransas. Det är främst ungdomar som väljer webben.

– Lite äldre personer föredrar ännu vanliga butiker.

Vi tror på ett levande centrum, och när ÖN syns bättre i gatubilden så bidrar även vi till ett livskrafti­gare centrum.

Patrik Selenius

Försäljnin­gschef

 ??  ??
 ?? FOTO:KrisTOFFer Åberg ?? FLYTT. Helén Kurri och Patrik Selenius står framför den blivande redaktione­n.
FOTO:KrisTOFFer Åberg FLYTT. Helén Kurri och Patrik Selenius står framför den blivande redaktione­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland