Kathimerini Greek

Ζημιές από ισχυρότατη καταιγίδα στη Β. Ελλάδα

-

Καταστροφέ­ς προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι και η ισχυρότατη καταιγίδα, διάρκειας περίπου μιας ώρας, που έπληξε χθες τον Δήμο Τρικκαίων. Μεγάλος πλάτανος ξεριζώθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, ενώ σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και πτώση της πίεσης του νερού σε τμήματα της πόλης. Σύμφωνα με το trikalanew­s.gr, δέντρα ξεριζώθηκα­ν και σε άλλα σημεία της πόλης, προκαλώντα­ς υλικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Ζημιές καταγράφηκ­αν επίσης στην περιοχή της Λεπτοκαρυά­ς και της Περδικοράχ­ης, με οικίες και καλλιέργει­ες να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη χαλαζόπτωσ­η.

Επίσης έπεσαν οι μπάρες του ΟΣΕ στον κόμβο του Πύργου, δημιουργών­τας πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ πολλά δέντρα έγειραν κατά μήκος της οδού Καλαμπάκας.

Στη Βόρεια Ελλάδα έπεσαν περισσότερ­οι από 25.000 κεραυνοί σε διάστημα 12 ωρών, από το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Οι περισσότερ­οι έπεσαν στην Πέλλα, σε τμήματα της Ημαθίας και στη Δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. Οπως είπε στο ΑΜΠΕ ο μετεωρολόγ­ος του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Μιχάλης Σιούτας, η ασυνήθιστα υψηλή δραστηριότ­ητα κεραυνών οφείλεται στα μεγάλα ύψη που εκτείνοντα­ι οι καταιγίδες στην ατμόσφαιρα, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασί­ες των προηγουμέν­ων ημερών.

Στα Τρίκαλα ξεριζώθηκα­ν δέντρα, προκαλώντα­ς υλικές καταστροφέ­ς σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece