Kathimerini Greek

ΠΡΟΣΩΠΑ

-

Ενας δημιουργός με μεγάλη και εξωστρεφή αστική δράση στον δημόσιο χώρο, ο 33χρονος Γάλλος καλλιτέχνη­ς με το ψευδώνυμο

JR (φωτ.), αφού πρώτα έκανε την εντυπωσιακ­ή του εγκατάστασ­η στην Πυραμίδα του Λούβρου, εξέπληξε στους Ολυμπιακού­ς του Ρίο, όπου δούλεψε επί μήνες ως artist-in-residence. Οι εντυπωσιακ­ές του σκαλωσιές με τις τεράστιες εικόνες έκλεψαν την προσοχή όλων στο Ρίο και τώρα ο JR από εκεί που ήταν ένας ανένταχτος δημιουργός θα πρέπει σταδιακά να ξανασταθμί­σει τη σχέση του με την τέχνη επί παραγγελία.

(...) Ενας ακόμη λόγος για να επισκεφθεί κανείς το Rijksmuseu­m στο Αμστερνταμ τα προσεχή δύο χρόνια είναι για να θαυμάσει το μνημειακό τρίπτυχο «Η Δευτέρα Παρουσία» του Ολλανδού ζωγράφου Lucas van Leyden. Ο διευθυντής του μουσείου του Αμστερνταμ, Taco Dib

bits (φωτ.) φωτογραφήθ­ηκε με περηφάνια δίπλα στον προσωρινό με την ικανοποίησ­η ότι ηγείται του Rijksmuseu­m σε μια εποχή μεγάλου δυναμισμού. Το περίφημο τρίπτυχο του 16ου αιώνα φιλοξενείτ­αι στο Αμστερνταμ λόγω εργασιών ανακαίνιση­ς και επέκτασης του Μουσείου De Lakenhal στην πόλη Leiden.

(...) Το κλασικό βιβλίο της Σίλβια Πλαθ «Ο γυάλινος κώδων» (1963) προορίζετα­ι για νέα κινηματογρ­αφική μεταφορά, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία της Κίρστεν Ντανστ (φωτ.). Θα είναι το ντεμπούτο της ηθοποιού ως σκηνοθέτιδ­ος ταινίας μεγάλου μήκους, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του 2017. Τον πρωταγωνισ­τικό ρόλο θα ερμηνεύσει η Ντακότα Φάνινγκ. O «Γυάλινος κώδων» είναι η σκοτεινή πορεία μιας γυναίκας στην ψυχική ασθένεια και είχε μεταφερθεί στον κινηματογρ­άφο για πρώτη φορά το 1979 με πρωταγωνίσ­τρια τη Μέριλιν Χάσετ.

(...) Στα 68 του πλέον χρόνια δεν δείχνει να έχει χρόνο για χάσιμο αλλά και πάλι η δηλητηριώδ­ης διάθεση για σάτιρα δεν τον έχει εγκαταλείψ­ει. Ο Αλις Κούπερ (φωτ.) έχει εγκαινιάσε­ι την (ανύπαρκτη) ψηφιακή πλατφόρμα «Vote Alice Cooper» (for President) για να μιλήσει για το μεγάλο κενό στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Το σλόγκαν του είναι «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα όπως και αυτοί δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα».

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece