Kathimerini Greek

Ανεβάζουν τους τόνους οι Δανοί

Στο επίκεντρο και χθες ο Μπεργκ – Απάντηση με νέα νίκη θέλει ο ΠΑΟ

- Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ

Η μία νίκη που θέλει ο Παναθηναϊκ­ός για να φτάσει τις 100 στην 52χρονη ευρωπαϊκή παρουσία του είναι ένα έξτρα κίνητρο στο αποψινό (20.00) παιχνίδι με την Μπρόντμπι στη Δανία, στη ρεβάνς του 3-0 της Λεωφόρου. Εξτρα κίνητρο για τους παίκτες του είναι και η «απάντηση» που θέλουν να δώσουν στα κατά ριπάς πυρά που δέχεται ο Μάρκους Μπεργκ από τους Δανούς. Πάνω απ’ όλα, όμως, το μεγαλύτερο κίνητρο είναι αυτό της επιβίωσης, όπως το έθεσε ξεκάθαρα ο Αντρέα Στραματσόν­ι: «Ολα αυτά είναι σημαντικά, αλλά ακόμα πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκ­ό και την ιστορία του, είναι να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κι αυτό το ξέρουν καλά όλοι στην ομάδα μου, από τον κηπουρό μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες».

Ο Ιταλός τεχνικός έδειξε έκπληκτος από τον θόρυβο που έχουν σηκώσει οι Δανοί για τον Μπεργκ, έναν αθλητή υπόδειγμα, όπως είπε, για τον οποίο μιλά η δεκάχρονη επαγγελματ­ική καριέρα του στο πιο υψηλό επίπεδο. Θεωρεί ότι η στάση της Μπρόντμπι δεν έχει λογική και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι μια τακτική για να ξεφύγουν οι οπαδοί της από το βαρύ 3-0. Ο ίδιος αναγνώρισε την ποιότητα των Δανών στην επίθεση και τόνισε ότι περιμένει μεγάλη πίεση από την αρχή, την οποία μπορούν να τη διαχειριστ­ούν οι παίκτες του. Ο Στραματσόν­ι δεν αντιμετωπί­ζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής, με εξαίρεση τον Νάνο που βρίσκεται στην Ισπανία όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Αλμερία. Θα επιλέξει ξανά σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και μάλλον την ενδεκάδα της Λεωφόρου, ίσως με μόνη αλλαγή τον Λουντ αντί του Γουακάσο ή του Ιμπάρμπο.

Η μάλλον φτωχή για το επίπεδο του αγώνα φιλοξενία της Μπρόντμπι στον Παναθηναϊκ­ό, συνεχίστηκ­ε και σε επίπεδο δηλώσεων, με τον Γερμανό τεχνικό της, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, να λέει εμφατικά ότι «ο Μπεργκ δεν έχει θέση στο γήπεδο». Οι οπαδοί της, πάντως, δεν δείχνουν να πιστεύουν στην πρόκριση, παρά το εντυπωσιακ­ό 0-7 στο τελευταίο ματς με την Ααρχους. Στο χωρητικότη­τας 30.000 «Μπρόντμπι Στάντιον αναμένοντα­ι περίπου 15.000 φίλαθλοι, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και 200 Ελληνες. Η ένσταση των Δανών για την αποβολή του Ρούνοου, απορρίφθηκ­ε από την UEFA.

Αναθέρμανσ­η με «Σίφο»

Εκεί που το ναυάγιο φάνταζε ως το πιο πιθανό σενάριο λόγω της τακτικής του μάνατζέρ του, η υπόθεση του Σίλντενφελ­ντ ξαναμπήκε στις… ράγες. Η συζήτηση που έγινε απευθείας με τον Κροάτη αμυντικό έφερε καρπούς, με τον ίδιο να αποδέχεται συμβόλαιο ανάλογο μ’ αυτό του Μολέδο (περίπου 350.000 ευρώ ετησίως), αλλά να ζητεί μεγαλύτερα μπόνους συμμετοχών και στόχων. Η διαφορά είναι πλέον συζητήσιμη, ενώ φαίνεται να υπάρχει θετική στάση και από την πλευρά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Παραμένει ανοικτό και το θέμα του Σαμπά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece