Kathimerini Greek

Αύξηση αφίξεων και εσόδων το 2016 αναμένει το υπ. Τουρισμού

-

Την αισιοδοξία της ότι εν τέλει και το 2016 θα σημειωθεί αύξηση των αφίξεων και των εσόδων από τον τουρισμό, σηματοδοτώ­ντας νέο ιστορικό υψηλό μετά το αντίστοιχο του 2015, εξέφρασε χθες με δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Η ίδια εκτίμησε ότι οι επιδόσεις κατά το φετινό επτάμηνο είναι θετικές, καθώς έχει προκύψει άνοδος 6-7% στις αφίξεις, με αποτέλεσμα να εκφράζεται η πεποίθηση ότι εν τέλει και το 2016 θα ολοκληρωθε­ί με θετικό πρόσημο, δεδομένου ότι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών με υψηλό εισόδημα. Ετσι «η λογική λέει ότι και τα έσοδα θα αυξηθούν», τόνισε χαρακτηρισ­τικά η υπουργός, αν και συμπλήρωσε ότι πληρέστερη εικόνα θα προκύψει κατά το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όταν θα γίνει ο σχετικός απολογισμό­ς.

Η κ. Κουντουρά αναμένει τα στοιχεία της περιόδου Ιουλίου – Οκτωβρίου, δεδομένου ότι το 60%-80% των ετήσιων αφίξεων και των εσόδων στη χώρα προέρχοντα­ι από τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και ένα μικρό διάστημα την άνοιξη (περίοδο διακοπών Πάσχα). Η ίδια ανέφερε ότι στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστική­ς σεζόν, κάτι που επιτυγχάνε­ται φέτος με τις διεθνείς αφίξεις να αρχίζουν στις αρχές Απριλίου και να τελειώνουν τον Νοέμβριο.

Πάντως σημείωσε ότι το 2016 παρουσίασε σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά την προσέλκυση του τουριστικο­ύ προϊόντος, λόγω των γεωπολιτικ­ών προβλημάτω­ν στην περιοχή και της τρομοκρατί­ας, προσθέτοντ­ας ότι είναι στρεβλή η εντύπωση πως τα προβλήματα σε γειτονικές χώρες αυξάνουν την τουριστική ροή προς την Ελλάδα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι εξαιτίας της τρομοκρατί­ας το 16% των Γερμανών αποφάσισε να μην κάνει διακοπές εκτός χώρας. Παρ’ όλα αυτά, βέβαια, οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 8% προς την Ελλάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece