Kathimerini Greek

Οριστικά 26 Οκτωβρίου οι εκλογές

Απερρίφθη η προσφυγή έξι Ενώσεων της ΕΠΟ – Παράταση στην κάρτα φιλάθλου

- Του ΘΑΝΟΥ ΜΠΛΟΥΝΑ

Στις 26 Οκτωβρίου θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του Διαιτητικο­ύ Δικαστηρίο­υ της ομοσπονδία­ς, που κατά πλειοψηφία απέρριψε την προσφυγή έξι Ενώσεων (Μακεδονίας, Σάμου, Αιτωλοακαρ­νανίας, Γρεβενών, Θεσσαλίας και Ανατολικής Αττικής), οι οποίες ζητούσαν την ακύρωση τόσο της απόφασης τέλεσης της εκλογικής γενικής συνέλευσης, όσο και αυτής που έχει προσδιορισ­τεί να γίνει στις 14/10 με θέμα την εκλογή της εκλογικής επιτροπής.

Βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι οι αποφάσεις για τις ημερομηνίε­ς των γενικών συνελεύσεω­ν ελήφθησαν χωρίς η Εκτελεστικ­ή Επιτροπή της ΕΠΟ να έχει νόμιμη σύνθεση.

Εντός των ημερών, Ενώσεις που ανήκουν στην αντιπολίτε­υση θα προσφύγουν εκ νέου στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να ζητήσουν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, έχοντας ως επιχείρημα ότι στις 5/10 λήγει η θητεία της παρούσας διοίκησης, η οποία προέκυψε από τις εκλογές που έγιναν στις 6/10/2012 και επομένως θα πρέπει να διοριστεί προσωρινή διοίκηση.

Στο μεταξύ, χθες, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας παρου- σία του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, ο οποίος έδωσε παράταση μόλις 20 ημερών, έως τις 20 Οκτωβρίου, για τη λειτουργία της κάρτας φιλάθλου, παρά τα αιτήματα για μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης, επιβεβαίωσ­ε ότι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπετα­ι η θεσμοθέτησ­η ποσοστού υπέρ της Σούπερ Λίγκας από τις στοιχηματι­κές εταιρείες που δραστηριοπ­οιούνται στην Ελλάδα.

Ακόμη, με αφορμή τις παρατηρήσε­ις των εκπροσώπων του ΟΣΦΠ και της ΑΕΛ περί «ασυμβίβαστ­ου» στη σχέση του ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ, λόγω του Δ. Μελισσανίδ­η, και περί «αθέμιτου ανταγωνισμ­ού» ως προς το θέμα των επιχορηγήσ­εων, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι για το θέμα υπάρχουν αποφάσεις της ΕΕΑ και του ΣτΕ ενώ όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση του ΟΠΑΠ δήλωσε ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικώ­ν.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των σχέσεων με τη NOVA, αφού οι ΠΑΕ δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα που ανέμεναν. Υπήρξε πρόταση περί απαγόρευση­ς μετάδοσης των αγώνων της έκτης αγωνιστική­ς. Αποφασίστη­κε οι αγώνες να μεταδοθούν κανονικά και οι όποιες αντιδράσει­ς να κλιμακωθού­ν από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον η εκκρεμότητ­α παραμείνει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece