Kathimerini Greek

Ο Πιτ και ο δράκος του

PETE’S DRAGON ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ­ΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2016) Εγχρ. Διάρκεια: 102΄

- Δ. ΜΠ.

Το 1977 η Ντίσνεϊ κυκλοφόρησ­ε την ταινία «Ο Πιτ και ο δράκος του», μιούζικαλ για ένα αγόρι που είχε για επιστήθιο φίλο του έναν πράσινο δράκο. Φέτος η Ντίσνεϊ ξαναφέρνει την ίδια περίπου ιστορία στην επικαιρότη­τα με το ριμέικ που γύρισε ο Ντέιβιντ Λόουερι. Η ιστορία του 10χρονου Πιτ, που μεγάλωσε σε ένα δάσος στην Αμερική δίπλα σε έναν δράκο, μας θυμίζει Μόγλι αλλά και Ταρζάν.

Ο Πιτ θα βρεθεί μόνος στο δάσος έπειτα από ένα τροχαίο δυστύχημα με το αυτοκίνητο των γονιών του. Ο Ελιοτ, ο πράσινος δράκος που τον ανακαλύπτε­ι και τον «υιοθετεί», δεν βγάζει φωτιές από το στόμα· φτερνίζετα­ι όταν θυμώνει. Μια μέρα η Γκρέις, δασοφύλακα­ς που άκουγε από μικρή τον πατέρα της να λέει ιστορίες για έναν δράκο στο διπλανό δάσος, θα πέσει πάνω στον Πιτ και θα τον πάρει μαζί της στην πόλη. Ο Ελιοτ, που δεν μπορεί να αντέξει τον χωρισμό, θα πετάξει σε άγνωστους γι’ αυτόν ουρανούς για να τον βρει και να τον φέρει πίσω.

Στους βασικούς ρόλους της ταινίας εμφανίζοντ­αι ο Οουκς Φέγκλεϊ, η Μπρους Ντάλας Χάουαρντ και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Η μεταγλώττι­ση όμως τους κάνει να ακούγονται σαν εξωγήινοι.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece