Συνεχίζει ακάθεκτη και το 2017 η ελληνική ιστιοπλοΐα

Kathimerini Greek - - ΑΘΛ Η Τ Ι Κ Α -

Με τον καλύτερο, για τα ελληνικά χρώματα, τρόπο ολοκληρώθηκε στο Μαϊάμι το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς για την ιστιοπλοΐα. Η 20χρονη Βασιλεία Καραχάλιου θα επιστρέψει από τη διοργάνωση με το χρυσό μετάλλιο στα Λέιζερ Ράντιαλ, οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ανέβηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου στα 470, ενώ στην κατηγορία των γυναικών ελληνικό... χρώμα είχε και το χρυσό μετάλλιο της Ολλανδίας. Η Αφροδίτη Ζέγκερς κατέγεται από τη χώρα μας και ως νεάνιδα κατέκτησε πολλές διακρίσεις για τα γαλανόλευκα. Μαζί με τη συναθλήτριά της, την Αναλούς Βανβέιν, προπονούνται με Ελληνες προπονητές.

Η Βασιλεία Καραχάλιου από τις πρώτες κούρσες της διοργάνωσης έδειξε ότι θα βρίσκεται στα μετάλλια. Εξασφάλισε την πρωτιά πριν από την κούρσα των μεταλλίων, αλλά κέρδισε και αυτή την ιστιοδρομία. Στην κατηγορία των ανδρών, ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης ήρθε δεύτερος.

Η 7η θέση στην κούρσα των μεταλλίων στέρησε από τους Μάντη - Καγιαλή ένα μετάλλιο καλύτερου χρώματος. Οι ολυμπιονίκες ήρθαν 3οι στα 470. Στην ίδια κατηγορία, οι νεαρές Μπόζη - Κλωναρίδου ολοκλήρωσαν την προσπάθεια ως 10ες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.