02 Σπόροι Chia

Men's Health (Greece) - - Ζητα (super) Διατροφη -

Οι ισχυρισμοι

Οι θαυμαστές τους -μιλάμε για ψαγμένους τύπους σε θέματα διατροφής- δηλώνουν πως οι συγκεκριμένοι σπόροι made in South America περιέχουν 8 φορές μεγαλύτερη ποσότητα ω-3 λιπαρών οξέων απ’ ότι ο σολομός. Επίσης, είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, γεγονός που ευνοεί την απώλεια βάρους και το χτίσιμο μυϊκής μάζας.

ΤΟ ιστορικο Τησ υποθεσησ

Τα πράγματα έχουν έτσι: «Οι Chia προέρχονται από ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Ετσι καλλιεργούνται σε ξηρό έδαφος. Επομένως, προωθούνται, ώστε να κάνουν κερδοφόρο ένα κομμάτι γης, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έδινε κάτι» αναφέρει ο Ford. Επιπλέον, τα ω-3 λιπαρά οξέα τους -λόγω των οποίων έχουν αποκτήσει φήμη- δεν απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό μας.

Τα αποδεικτικα στοιχεια

Η γλώσσα των αριθμών λέει πάντα την αλήθεια, γι’ αυτό να θυμάσαι πως 28 γρ. σπόροι Chia περιέχουν 4 γρ. πρωτεΐνη και 11 γρ. φυτικές ίνες. Φυσικά, η υπερβολική προβολή κρατά τους καταναλωτές στο σκοτάδι. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτή η σούπερ τροφή απαλλάσσει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Σε αυτό, όμως, που πραγματικά συμβάλλει είναι ότι ενισχύει την καταπολέμηση βακτηρίων και την κυτταρική επικοινωνία.

η ετυμηγορια

Δεν χωρά αμφιβολία ότι αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων, βιταμινών και μετάλλων, ωστόσο η τιμή τους είναι αρκετά αλμυρή (δεν εννοούμε τον ουρανίσκο σου). Μια πιο low budget επιλογή με αντίστοιχα αποτελέσματα: μήλο κομμένο σε φέτες με λίγο μπρι.

Με αυτουσ Τουσ σπορουσ δεν θα θερισεισ Οσα Οφελη σου διαφημιζουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.