03 Νερό Καρύδας

Men's Health (Greece) - - Ζητα (super) Διατροφη -

Οι ισχυρισμοι

Λανσάρεται ως φυσικό προϊόν ενυδάτωσης, πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και σάκχαρα, που σε κρατά active σε όλη τη διάρκεια της προπόνησής σου. Με άλλα λόγια, μια πιο hipster επιλογή για energy drink.

ΤΟ ιστορικο Τησ υποθεσησ

«Ορισμένοι βιομήχανοι ανακάλυψαν ότι οι φτωχοί αγρότες κατά την επεξεργασία της καρύδας κρατούσαν τη σάρκα της και πετούσαν το νερό της» λέει ο Joey Lott, συγγραφέας βιβλίων διατροφής. Ετσι κατάφεραν να βγάλουν κέρδος από το πουθενά ντύνοντάς το με funky περιτύλιγμα.

Τα αποδεικτικα στοιχεια

Υπάρχει διάσταση απόψεων: μελέτη στο Medicine & Science in Sports & Exercise αναφέρει πως το νερό που προέρχεται από τροπικές περιοχές δουλεύει ως ενεργειακό ποτό και ταυτόχρονα έχει 5 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο, γεγονός που σε ανακουφίζει από τις μυϊκές συσπάσεις. Βέβαια, μη βιαστείς να κόψεις τα energy drinks, μιας και το νερό καρύδας διαθέτει 30% λιγότερο νάτριο σε σχέση με αυτά τα ποτά. Αυτός είναι και ο λόγος που τελευταία έρευνα έδειξε ότι δεν συμβάλλει στην ενυδάτωση περισσότερο από το νερό.

η ετυμηγορια

Συνέχισε να το καταναλώνεις, εφόσον σου αρέσει. Απόφυγέ το, όμως, όταν κάνεις προπονήσεις για καύση λίπους. «Είναι πλούσιο σε ζάχαρη, γεγονός που βάζει φρένο στο μεταβολισμό» τονίζει ο James Collins, διατροφολόγος. «Κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης, συνδύασε νερό με συμπυκνωμένο χυμό φρούτων, χωρίς προσθήκη ζάχαρης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.