04 Χυμός Παντζάρι

Men's Health (Greece) - - Ζητα (super) Διατροφη -

Οι ισχυρισμοι

Το εν λόγω ρόφημα μας έχει συστηθεί ως το μαγικό ελιξήριο, που χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει την αντοχή σου.

ΤΟ ιστορικο Τησ υποθεσησ

Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας: η έρευνα είναι εμπεριστατωμένη. Συνέχισε να τον απολαμβάνεις, αλλά μην παρασύρεσαι απ’ όσα ακούγονται. «Το παντζάρι παράγει υπερβολικά μεγάλες ποσότητες βετανίνης, η οποία του δίνει το κόκκινο χρώμα» επισημαίνει ο Ford. Για την ακρίβεια, περιέχει τις ίδιες χημικές ενώσεις και νιτρικά άλατα -που είναι ωφέλιμα για την υγεία- με τα περισσότερα λαχανικά.

Τα αποδεικτικα στοιχεια

Η επιστημονική κοινότητα δεν μασάει τα λόγια της. Μια νέα ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παντζάρια μετατρέπουν το νιτρικό άλας σε νιτρικό οξύ, το οποίο ρίχνει τα επίπεδα της πίεσης του αίματος. Επίσης, μια άλλη μελέτη απέδειξε ότι το συγκεκριμένο λαχανικό βελτιώνει την αντοχή των ερασιτεχνών αθλητών σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι των επαγγελματιών. Eν ολίγοις, τρέμε Cristiano.

η ετυμηγορια

Πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στη σύστασή του. Ειδικότερα, ο χυμός παντζάρι θα ενισχύσει τον οργανισμό σου με σίδηρο, ο οποίος ευνοεί την παραγωγή αίματος και φολικού οξέος. Παράλληλα, μελέτη στο Journal of Physiology έδειξε ότι μειώνει την κατανάλωση οξυγόνου στην προπόνηση. Φυσικά, δεν αποτελεί εξαίρεση. «Τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά έχουν παρόμοια επίδραση» κρίνει ο Collins. Ξέχνα για λίγο το σέικ πρωτεΐνης κι ετοίμασε ένα DIY smoothie, που προσφέρει αντοχή μαραθωνοδρόμου.

Οταν Μιλαμε για ξηρουσ καρπουσ: DON'T PASS Τηε Mπολ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.