06 Σιταρόχορτο

Men's Health (Greece) - - Ζητα (super) Διατροφη -

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ

Οι φαν του επιμένουν πως μια δόση των 30 ml από χυμό σιταρόχορτου περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά όσο ένα κιλό λαχανικά, ενώ ταυτόχρονα προάγει το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Η φήμη του άρχισε να χτίζεται από τον Charles Schnabel, Αμερικανό χημικό τη δεκαετία του ’30. «Του ενέκριναν την πατέντα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Ετσι έπρεπε να δουλέψει σκληρά, για να πείσει το κοινό ότι ήταν κάτι ωφέλιμο» θεωρεί ο Lott.

ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δεν φύτρωσαν από μόνα τους, μετά από έρευνα τα βρήκαμε. Η Ενωση Βρετανών Διαιτολόγων υποστηρίζει πως το σιταρόχορτο δεν μπορεί από μόνο του να σταθεί ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας. Την ίδια στιγμή και η υπόθεση για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων φαίνεται πως μπάζει. «Η χλωροφύλλη του λέγεται πως παράγει αιμοσφαιρίνη, η οποία φέρει οξυγόνο, στην πραγματικότητα, όμως, το σώμα την καταστρέφει». Με λίγα λόγια, τα πλεονεκτήματα και η γεύση του θυμίζουν απλό γρασίδι.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Ενα ποτήρι από χυμό σιταρόχορτου παρέχει το 80% της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α που βελτιώνει την όραση, ωστόσο υπάρχει καλή εναλλακτική: το σπανάκι. Τα 30 γρ. έχουν 22 φορές μεγαλύτερη ποσότητα β-καροτένιου (σου φτιάχνει τη διάθεση), 3 φορές περισσότερο μαγνήσιο (προστατεύει την καρδιά) και πάνω απ’ όλα τρώγεται. Για ένα boost ενέργειας, που δεν θα αφήσει στο στόμα σου γεύση από γκαζόν, δοκίμασε σόγια. Η βιταμίνη Β που περιέχει σε βοηθά να μεταβολίσεις υδατάνθρακες σε ενέργεια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.