Naftemporiki

Διευρυμένη πρόσκληση για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιγμα στις «προοδευτικ­ές δυνάμεις»

-

Υποστηρίζο­ντας ότι «οι προοδευτικ­ές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη, γιατί αν δεν αλλάξει η Ευρώπη, θα αντιμετωπί­σει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα», ο πρωθυπουργ­ός ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση στον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και στις πρώην βουλευτές του κόμματος αυτού Μ. Ρεπούση και Μ. Γιαννακάκη, όπως και στην πρώην υπουργό των κυβερνήσεω­ν ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννα­κοπούλου να συμμετάσχο­υν στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα έγινε σε εκδήλωση του ευρωβουλευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλ­η, ο οποίος έκανε απολογισμό της έως τώρα θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο (Ιού- λιος 2014-Ιούλιος 2016).

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «πιο σημαντικό», καθώς διεξάγεται έπειτα από ένα χρόνο διακυβέρνη­σης από την αριστερά, αλλά και σε κρίσιμη ιστορική καμπή λόγω της τριπλής κρίσης που διέρχεται η Ευρώπη.

Ταυτοχρόνω­ς με την πρόσκλησή του προς τους προαναφερθ­έντες, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζο­ντας ότι «σε αυτόν το διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχο­υν οι οργανωμένε­ς δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημο­κρατίας, που έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστ­ροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύ­θερη δεξιά του κύριου Μητσοτάκη». [SID:10538191]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece