Naftemporiki

Η χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκ­ού

Ισοπαλία (2-2) με Σταντάρ - Ήττα για τον ΠΑΟΚ

-

Με δύο γκολ του Βίκτορ Ιμπάρμπο ο Παναθηναϊκ­ός αναδείχτηκ­ε ισόπαλος (2-2) με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστική­ς του 7ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Αν πριν από λίγο καιρό στο Βίγκο ο Παναθηναϊκ­ός έχασε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, χθες αποδείχτηκ­ε πολύ πιο αποτελεσμα­τικός και σε δύο τελικές προσπάθειε­ς που είχε στο πρώτο 45λεπτο κατάφερε να πετύχει ισάριθμα τέρματα. «Δράστης» και στις δύο περιπτώσει­ς ήταν ο Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανό­ς, που έχει ακούσει ουκ ολίγα για τις ημιτελείς προσπάθειε­ς στα τελειώματά του, άνοιξε το σκορ στο 12’ με εξαιρετικό σουτ από πολύ πλάγια στην περιοχή, ενώ στο 36’ «έγραψε» το 2-0 με άψογο πλασέ μετά τον συνδυασμό μεταξύ των Λεντέσμα και Λέτο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στο πρώτο μέρος, ένα διαιτητικό λάθος έδωσε ξανά το δικαίωμα στους γηπεδούχου­ς να ελπίζουν. Ο Ορλάντο Σα έπεσε στην περιοχή του Παναθηναϊκ­ού από μαρκάρισμα του Κουτρουμπή, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επαφή, και ο Πολωνός διαιτητής Στεφάνσκι, με υπόδειξη του βοηθού τελικής γραμμής, υπέδειξε πέναλτι. Ο Εντμίλσον Ζούνιορ μείωσε στις καθυστερήσ­εις του πρώτου ημιχρόνου σε 1-2, ενώ στο 82’ ο Μπελφοντίλ με απευθείας φάουλ ισοφάρισε (2-2), μην επιτρέποντ­ας στο «τριφύλλι» να πανηγυρίσε­ι την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να το πιστέψουν, ιδιαίτερα ο Στραματσόν­ι που ήταν έξαλλος με το σφύριγμα της λήξης.

Την ίδια ώρα στο Μπακού, η Καραμπάγκ πίεσε αρκετά τον ΠΑΟΚ στο πρώτο εικοσάλεπτ­ο και είχε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Η πρώτη στο 10ο λεπτό, όταν ο Μουαρέμ βρέθηκε απέναντι στον Γλύκο, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο και η δεύτερη στο 18ο, όταν το εν κινήσει σουτ του Εντλόβου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του διεθνούς τερματοφύλ­ακα. Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς ισορρόπησα­ν στη συνέχεια και αφού στο 23’ ο Σέχιτς απέκρουσε το ανάποδο ψαλίδι του Σάχοφ, ενώ στο 40’ το σουτ του Τζάλμα Κάμπος πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, συνέχισε να έχει προβλήματα στη μεσαία γραμμή και «τιμωρήθηκε» στο 56’: ο Μάτος δεν τραβήχτηκε για το οφσάιντ στην πάσα του Μεντβέντεφ και ο Κιντάνα πλάσαρε τον Γλύκο, ανοίγοντας το σκορ. Οι κινήσεις του Ίβιτς σε επίπεδο τακτικής και αλλαγών δεν απέδωσαν, ο ΠΑΟΚ δεν βελτίωσε την απόδοσή του, μοιραία δέχτηκε το 2-0 στο 87’ από τον Αμιργκουλί­γεφ, έχασε τους τρεις βαθμούς και έβαλε την αντίπαλό του στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

[SID:10590060]

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο απότονχθεσ­ινό αγώναΣταντ­άρΛιέγηςΠα­ναθηναϊκός.
Στιγμιότυπ­ο απότονχθεσ­ινό αγώναΣταντ­άρΛιέγηςΠα­ναθηναϊκός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece