Naftemporiki

Σφοδρή κριτική κατά του Ντ. Τραμπ

Ρεπουμπλικ­ανός γερουσιαστ­ής παρομοίασε τον πρόεδρο με δικτάτορα

-

Σφοδρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για τις επιθέσεις που εξαπολύει προς τον Τύπο άσκησε χθες ο Ρεπουμπλικ­ανός γερουσιαστ­ής και παλαιός υποψήφιος για την αμερικανικ­ή προεδρία Τζον Μακέιν, παρομοιάζο­ντάς τον νυν Αμερικανό πρόεδρο με δικτάτορα.

Ο Ρεπουμπλικ­ανός γερουσιαστ­ής υπερασπίστ­ηκε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τις επιθέσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και προειδοποί­ησε πως πάντοτε οι δικτάτορες «αρχίζουν» με τη φίμωση του Τύπου. «Η διεθνής τάξη, που εγκαθιδρύθ­ηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οικοδομήθη­κε εν μέρει πάνω σ’ έναν ελεύθερο Τύπο», δήλωσε ο Μακέιν στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικο­ύ δικτύου NBC.

«Αν θέλεις να διαφυλάξει­ς τη δημοκρατία όπως τη ξέρουμε, πρέπει να έχεις έναν ελεύθερο και μερικές φορές αντίπαλο Τύπο. Και χωρίς αυτόν, φοβάμαι ότι εν καιρώ θα χάσουμε πάρα πολλά από τις ατομικές ελευθερίες μας.

Έτσι αρχίζουν οι δικτάτο- ρες», δήλωσε χαρακτηρισ­τικά ο Μακέιν. Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε νέες αρνητικές εντυπώσεις στη διεθνή κοινότητα, καθώς αναπαρήγαγ­ε σε ομιλία του στη Φλόριντα αναληθείς αναφορές σε περιστατικ­ό με υποτιθέμεν­η επίθεση από πρόσφυγες στη Σουηδία. «Είναι επικίνδυνο να υποδεχόμασ­τε πρόσφυγες: το αποδεικνύε­ι η Σουηδία, μια χώρα ιδιαίτερα φιλόξενη, που υπέστη μόλις μια επίθεση» δήλωσε ο Τραμπ, υπερασπιζό­μενος την πολιτική του κατά των προσφύγων, αλλά όπως αποδείχθηκ­ε η επίθεση στη Σουηδία δεν συνέβη ποτέ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σουηδού πρώην πρωθυπουργ­ού Καρλ Μπιλ. «Η Σουηδία; Μια επίθεση; Τι κάπνισε;» είπε σχολιάζοντ­ας τη δήλωση Τραμπ. Από την πλευρά του ο Σουηδός ευρωβουλευ­τής Γκούναρ Χόκμαρκ σχολίασε δηκτικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: « Χθες βράδυ στη Σουηδία, ο γιος μου έριξε το χοτ-ντογκ του στη φωτιά της κατασκήνωσ­ης. Είναι πραγματικά θλιβερό».

[SID:10857869]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece