Naftemporiki

Πώς χορηγείται η προσωρινή άδεια κυκλοφορία­ς;

-

Αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση της προσωρινής άδειας και για την έκδοση πινακίδας «Μ» είναι η ΔΟΥ (από 1-32004, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1109354/1188/Τ και ΕΦ/ΠΟΛ.1132/3.12.2003 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Τελών και Ειδικών Φορολογιών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικώ­ν). Η προσωρινή άδεια χορηγείται σε εξαιρετικέ­ς περιπτώσει­ς, που αναφέροντα­ι κατωτέρω και μόνο, με την καταβολή 10 ευρώ την ημέρα για τα αυτοκίνητα και 3 ευρώ την ημέρα για τις μοτοσικλέτ­ες:

Για τα ενάριθμα Ι.Χ. αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία, μέχρι δυο (2) φορές, ετησίως, διάρκειας μέχρι τριών (3) ημερών κατ’ έτος, μόνο για επισκευή ή έλεγχο από ΚΤΕΟ ή παράδοση του οχήματος στις εγκαταστάσ­εις συλλογής οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής και, εφόσον, ασφαλιστού­ν.

Για τα ανάριθμα ασφαλισμέν­α αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτ­ες χορηγείται άπαξ ετησίως και μέχρι τρεις (3) ημέρες μόνο για τη μεταφορά τους από τον τόπο αγοράς ή τελωνισμού στον τόπο ταξινόμηση­ς ή για έλεγχο από το ΚΤΕΟ ή για επισκευή τους (ν. 4254/2014- Α’85, άρθρο τρίτο, υποπαρ. Δ4).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece