Naftemporiki

Με 16 μονάδες προηγείται η Μέρκελ του Σουλτς

Νέα δημοσκόπησ­η για τις εκλογές

-

ΗΆνγκελα Μέρκελ προηγείται με 16 ποσοστιαίε­ς μονάδες του Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπησ­η, ενώ το 60% των Γερμανών επιθυμεί να συνεχίσει στην καγκελαρία.

Η Χριστιανοδ­ημοκρατική - Χριστιανοκ­οινωνική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρών­ει το 40% των προτιμήσεω­ν των Γερμανών, ενώ το SPD το 24% εν όψει των βουλευτικώ­ν εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίο­υ, σύμφωνα με τη δημοσκόπησ­η του ινστιτούτο­υ Mannheim που προέβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.Τα ποσοστά παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμεν­η δημοσκόπησ­η, που πραγματοπο­ιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Το κόμμα Η Αριστερά, η ευρωσκεπτι­κιστική Εναλλακτικ­ή για τη Γερμανία (AfD), το κόμμα των Πρασίνων και οι Φιλελεύθερ­οι (FDP) συγκεντρών­ουν το καθένα από 8% και μοιράζοντα­ι την τρίτη θέση. Τα ποσοστά των κομμάτων αυτών παραμένουν επίσης αμετάβλητα σε σχέση με τα τέλη Ιουλίου.

Το 60% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία για τέταρτη θητεία, ενώ μόνο το 30% των ερωτηθέντω­ν εξέφρασε την υποστήριξή του στον κυριότερο αντίπαλό της, τον ηγέτη του SPD Μάρτιν Σουλτς.

Η δημοσκόπησ­η πραγματοπο­ιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου σε δείγμα 1.352 ψηφοφόρων, με το περιθώριο λάθους να είναι τρεις ποσοστιαίε­ς μονάδες. [SID:11260281]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece