Αυξήθηκαν 3% οι θέσεις εργασίας στο λιανεμπόριο

Άνοδος 1% μισθών και ημερομισθίων

Naftemporiki - - Οικονομια -

Στων ημαντική ήταν η συνδρομή

επιχειρήσεων λιανεμπορίου στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου της φετινής χρονιάς. Συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ο δείκτης απασχολούμενων ατόμων παρουσίασε αύξηση 3%, ενώ συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταγράφηκε αύξηση 1,6%.

Με την αύξηση του δείκτη απασχολούμενων δεν συμβαδίζει ο δείκτης ωρών εργασίας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο συγκεκριμένος δείκτης κατά το β’ τρίμηνο παρουσίασε αύξηση μόλις 0,4% σε σχέση με το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2016, ενώ σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2017 η αύξηση διαμορφώθηκε στο 1,7%.

Όσον αφορά τον δείκτη μισθών και ημερομισθίων, καταγράφηκε αύξηση 1% συγκριτικά με το β’ τρίμηνο του 2016 και αύξηση 18,8% συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2017.

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης απασχολούμενων ατόμων του φετινού β’ τριμήνου παρουσίασε αύξηση 0,9% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2017. Στον αντίστοιχο εποχικά διορθωμένο δείκτη ωρών εργασίας καταγράφηκε μείωση 0,1%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης μισθών και ημερομισθίων κατέγραψε μείωση 1,7%.

[SID:11334891]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.