Μετεκλογικά οι οριστικές αποφάσεις για την Air Berlin

Προτεραιότητα στις 25 Σεπτεμβρίου το μέλλον των 8.000 εργαζομένων

Naftemporiki - - Διεθνη/επιχειρησεισ - Της Νατάσας Στασινού

Στις 25 Σεπτεμβρίου, την επομένη των γερμανικών εκλογών, θα έρθει η ώρα της αλήθειας για την Air Berlin. Eκείνη την ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ποιος ή ποιοι θα αγοράσουν μέρος του ενεργητικού, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο για λόγους ανταγωνισμού. Το μέλλον της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας και των 8.000 εργαζομένων της θα είναι λοιπόν ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την πώληση της Alitalia στην Ιταλία.

Στη Γερμανία, η επίσημη προθεσμία για τις προσφορές έληξε χθες, με τη Lufthansa να είναι ο μεγαλύτερος, αλλά όχι μόνο διεκδικητής. Πηγές της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρείας σχολίαζαν μάλιστα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι η προθεσμία δεν είναι από «μπετόν». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες να γίνουν δεκτές και άλλες προσφορές- εφόσον θεωρηθούν αξιόλογες.

Η Air Berlin, η οποία απασχολεί περισσότερους από 8.000 ανθρώπους, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας τον περασμένο μήνα, όταν ο βασικός μέτοχός της, Etihad Airways, απέσυρε τη χρηματοδότηση ύστερα από αρκετά χρόνια ζημιών. Με τη χώρα σε προεκλογική περίοδο, δεν δυσκολεύθηκε να εξασφαλίσει γέφυραδάνειο 150 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως μπορεί να την κρατήσει σε λειτουργία το αργότερο έως τον Νοέμβριο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε χθες ότι κατετέθησαν «αρκετές προσφορές», οι οποίες θα εξεταστούν ενδελεχώς, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των μνηστήρων ή στοιχεία για την ταυτότητά τους. Πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι περισσότεροι ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον στόλο των 140 αεροσκαφών και τα σλοτς απογείωσης και προσγείωσης και όχι τόσο για το management της εταιρείας. Η Lufthansa, η οποία ήδη μισθώνει 38 αεροσκάφη της από την Air Berlin φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά άνω των 100 εκατ. ευρώ για την αγορά έως και 90 αεροσκαφών, στα οποία ίσως συμπεριλαμβάνεται και ο στόλος της αυστριακής μονάδας Niki. Προσφορά ενδέχεται επίσης να έχει καταθέσει ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 Nίκι Λάουντα, από κοινού με την αεροπορική Condor, θυγατρική του ομίλου Thomas Cook. Ο ίδιος ο Λάουντα είχε εκφράσει πρόθεση να καταθέσει προσφορά της τάξης των 100 εκατ. ευρώ για τη Niki (της οποίας κάποτε ήταν ιδιοκτήτης) και 17 αεροσκάφη. Πληροφορίες θέλουν επίσης τη βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet να επιδιώκει την αγορά έως και 40 αεροσκαφών.

[SID:11335084]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.