Βολές κατά κυβέρνησης αλλά και Ν.Δ.

Naftemporiki - - Πολιτικη - Β. Βεγ.

έλη» τόσο προς τον πρω«Βθυπουργό

και την κυβέρνηση όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. για τις οικονομικές τους πολιτικές εξαπέλυσε από την 82η ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της μόλυνσης του Σαρωνικού, ενώ απέρριψε για μια ακόμη φορά την προοπτική συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σφαγή εργαζομένων»

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, το μέλλον που ο Αλέξης Τσίπρας επιφυλάσσει στους εργαζόμενους είναι η διαιώνιση της πολιτικής των μνημονίων και «το λεγόμενο Grinvest του κ. Τσίπρα θα έρθει με τη σφαγή των εργαζομένων, με τη φθηνή εργατική δύναμη, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την αφαίμαξη του λαού και τις φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο».

«Είναι ομοϊδεάτες»

Βέλη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και εναντίον του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο ανέφερε ότι τσακώνεται μπροστά στα κανάλια με τον κ. Τσίπρα αλλά είναι ομοϊδεάτες. «Τσακώνονται για το ποιος θα φέρει και θα σταθεροποιήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά, δε, την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση, ο κ. Κουτσούμπας δεν εκτιμά -όπως τόνισε- ότι θα κλείσει σύντομα αυτός ο κύκλος.

Για τον Σαρωνικό

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο γ.γ. του ΚΚΕ και για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό: «Έχουν θράσος οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. υπουργός θα πρέπει να απαντήσει γιατί έδωσε τα πιστοποιητικά, ενώ αυτό το σαπάκι ήταν γεμάτο μαζούτ, να απαντήσει γιατί ανανέωνε συνέχεια την άδειά του. Πρέπει να απαιτούμε να αποδίδονται οι ευθύνες. Αυτό που έγινε στη Σαλαμίνα είναι έγκλημα και οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες». [SID:11335545]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.